18 C
Athens

Αίγυπτος: Καταγγελία στη FIFA για όσα έγιναν στο ματς με τη Σενεγάλη (vid)

Η Πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη κέρδισε την Αίγυπτο στα πέναλτι με 3-1, με τον Σαντιό Μανέ να ευστοχεί στο τελευταίο χτύπημα από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

https://athlosnews.gr/i-senegali-tou-sise-apekleise-tin-aigypto-kai-prokrithike-sto-katar-sto-mountial-kai-i-gkana-vid/

Σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, που πανηγύρισε την πρόκριση της χώρας του στην τελική φάση του Μουντιάλ, απαρηγόρητος ήτα ο Μο Σαλάχ, που έχασε το δικό του κρίσιμο πέναλτι. Λίγο πριν την εκτέλεση, δεκάδες λέιζερ σημάδευαν στο πρόσωπο τον Αιγύπτιο επιθετικό, που έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, προκαλώντας σε πολλούς την απορία γιατί ο διαιτητής επέτρεψε να συνεχιστεί η φάση.

Η αιγυπτιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην αντίστοιχη ομοσπονδία της Αφρικής, για επιθέσεις από Σενεγαλέζους οπαδούς κατά της διάρκειας της προθέρμανσης των φιλοξενουμένων, που έγιναν στόχος της εξέδρας με μπουκάλια και πέτρες. Μάλιστα, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, το πούλμαν της Αιγύπτου δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ οπαδοί κρατούσαν πλακάτ με ρατσιστικό περιεχόμενο εις βάρος του Σαλάχ.

https://athlosnews.gr/senegali-aigyptos-ametrita-leizer-tyflosan-ton-salach-prin-astochisei-sto-penalti-vid/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς