14.3 C
Athens

«Μίλησαν» οι έδρες, πρόκριση στο Μουντιάλ για Πορτογαλία και Πολωνία! (vid)

Πορτογαλία και Πολωνία έκλεισαν εισιτήριο για το Κατάρ επικρατώντας με 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας και της Σουηδίας αντίστοιχα - Μπρούνο Φερνάντες ο πρωταγωνιστής για τους Ίβηρες, ο Κριχόβιακ κέρδισε το πέναλτι που άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς

Δεν γινόταν να λείπει η Πορτογαλία από το Μουντιάλ! Από τη στιγμή που η Ιταλία βγήκε από… νωρίς από τον δρόμο της, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν υποψιασμένη και πήρε εύκολα τη νίκη στο Οπόρτο απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία με 2-0 για να ανανεώσει την παρουσία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν απείλησαν καθόλου και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο μέρος. Ο Ρονάλντο προειδοποίησε τον Ντιμιτριέφσκι με διαγώνιο σουτ στο 14′, αλλά μια τελική πάσα του Πορτογάλου σούπερ σταρ μετά το κλέψιμο στον Ριστόφσκι ήταν αυτή που συνέβαλε στο να ανοίξει το σκορ στο 32′ ο Μπρούνο Φερνάντες.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ενέργεια από την υπερπροσπάθεια με την Ιταλία και έμοιαζαν ανήμποροι να κυνηγήσουν μια τόσο μεγάλη υπέρβαση σε δεύτερο σερί ματς. Τα πάντα τελείωσαν στο 65′, όταν ο Ζότα με βαθιά μπαλιά σημάδεψε τον Μπρούνο Φερνάντες στην πλάτη της άμυνας των Σκοπιανών και εκείνος με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με την ομάδα του να χάνει ευκαιρίες για τρίτο γκολ αλλά στο τέλος να στήνει πάρτι πρόκρισης στο Κατάρ!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Πέπε, Μέντες, Μουτίνιο (90+1′ Βιτίνια), Μπρούνο Φερνάντες (87′ Νούνες), Οτάβιο (76′ Καρβάλιο), Ζότα (76′ Λεάο), Μπερνάρντο Σίλβα (87′ Φέλιξ), Ρονάλντο

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Μιλέφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Σ. Ριστόφσκι, Μουσλίου, Βελκόφσκι, Αλιόσκι, Τραϊκόφσκι (59′ Τσουρλίνοφ), Αντέμι, Μπάρντι, Ελμάς (87′ Νικόλοφ), Κοσταντίνοφ (75′ Ασκόφσκι), Μ. Ριστόφσκι (46′ Μιόφσκι)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ούτε η Πολωνία θα λείπει από το μεγαλύτερο τουρνουά εθνικών ομάδων καθώς στο Χορζόφ επιβλήθηκε με 2-0 της Σουηδίας στον τελικό του δικού της μπαράζ και για δεύτερη διαδοχική φορά θα βρίσκεται στο Μουντιάλ.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ μπήκε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης αντί του αρνητικού Γκοράλσκι και συνέβαλε στο να ανοίξει η ομάδα του το σκορ στον τελικό του μπαράζ στο 49ο λεπτό. Ο Πολωνός χαφ της ΑΕΚ μετά το γύρισμα του Σιμάνσκι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κάρλστρομ, με τον Λεβαντόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 1-0 απέναντι στον Όλσεν.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετά φάουλ και λίγες καλές στιγμές, με τους Σκανδιναβούς να είναι περισσότερο καταβεβλημένοι στον αγωνιστικό χώρο, αφού θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η μάχη απέναντι στην Τσεχία που κράτησε 120′, όταν η Πολωνία δεν είχε ματς (πέρασε άνευ αγώνος λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από τη FIFA).

Ο Σέζνι ήταν παρών στο τετ α τετ του Φόρσμπεργκ και από εκεί και ύστερα όλα έγιναν πιο εύκολα. Τα πάντα τελείωσαν στο 72′ όταν o Ντάνιελσον έκανε κακό κοντρόλ και ο Ζιελίνσκι έκλεψε, βγήκε απέναντι από τον Όλσεν και πλάσαρε για το 2-0, με τον Λεβαντόφσκι να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για τρίτο τέρμα απέναντι σε μια Σουηδία που ξέμεινε από ιδέες παρά την είσοδο των Ελάνγκα, Κάρλσον και Ζλάταν.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπιέλικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κας, Γκοράλσκι (46′ Κριχόβιακ), Μόντερ, Μπερεσίνσκι, Ζιελίνσκι (89′ Μπούκσα), Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον (80′ Ιμπραΐμοβιτς), Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ, Όλσον (80′ Κάρλσον), Κάρλστρομ (67′ Σβάνμπεργκ), Κουλουσέφσκι, Κουάισον (67′ Ελάνγκα), Ίσακ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς