16.8 C
Athens

Η Σενεγάλη του Σισέ απέκλεισε την Αίγυπτο και προκρίθηκε στο Κατάρ, στο Μουντιάλ και η Γκάνα (vid)

Με εξαιρετικό Παπέ Αμπού Σισέ η Σενεγάλη «σκότωσε» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό την Αίγυπτο στα πέναλτι

Η Σενεγάλη θα δώσει το παρών στο Κατάρ! Στην επανάληψη του τελικού του Κόπα Άφρικα απέναντι στην Αίγυπτο (όπου το κατέκτησε στα πέναλτι) ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στα πέναλτι ήταν ξανά πιο ψύχραιμη για να επικρατήσει εκεί με 3-1 και να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ! Βασικός και στα 120′ ήταν ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4′ όταν από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, οι Αιγύπτιοι απομάκρυναν άσχημα στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα στρώθηκε στον Ντιά που από κοντά έκανε το 1-0.

Μόνο η Σενεγάλη υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και το ότι το ματς έμεινε στο 1-0 (όσο και το σκορ του πρώτου αγώνα υπέρ της Αιγύπτου) οφείλεται αποκλειστικά στον Ελ Σενάουι που έκανε εκπληκτική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια και έπαιζε μόνος του κόντρα στα… Λιοντάρια. Ο Αιγύπτιος άντεξε και δεν δέχθηκε δεύτερο γκολ, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και συνέχισε να κρατά ώστε να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πέναλτι.

Τα πέναλτι ξεκίνησαν νευρικά με τις δύο ομάδες να χάνουν από τα δύο πρώτα τους πέναλτι (Κουλιμπαλί και Σις για τη Σενεγάλη, Σαλάχ και Ζίζο για την Αίγυπτο). Η Σενεγάλη ευστόχησε με Σαρ και Ντιένγκ, με την Αίγυπτο να ευστοχεί μόνο με τον Ελ Σολία αφού ο Μοσταφά αστόχησε στη συνέχεια για να δώσει ο Μανέ την πρόκριση στην ομάδα του Αλιού Σισέ.

ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΚΑΝΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Νωρίτερα το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ πήρε η Γκάνα που έμεινε στο 1-1 με τη Νιγηρία στην Αμπούγια. Το εκτός έδρας γκολ – μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα – αποδείχθηκε χρυσάφι για την Γκάνα η οποία επέστρεψε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς το 2018 δεν είχε πάρει το εισιτήριο.

Ο Τόμας Πάρτεϊ άνοιξε το σκορ και παρά την άμεση ισοφάριση του Τροστ-Εκόνγκ, η Νιγηρία δεν μπόρεσε να φτάσει σε ανατροπή με αποτέλεσμα να γνωρίσει έναν σοκαριστικό αποκλεισμό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς