24 C
Athens

Καζακστάν – Μολδαβία 0-1 (5-4 πεν.): Υποβιβάστηκε η ομάδα του Ρέαμπτσιουκ

Υποβιβασμός στην τέταρτη (τελευταία) κατηγορία του Nations League για τη Μολδαβία που παρά τη νίκη της στην Αστάνα με 1-0 απέναντι στο Καζακστάν, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην τρίτη κατηγορία. Αυτό το πέτυχαν οι Καζάκοι που είχαν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς, άντεξαν στην παράταση και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά τους, πήραν τη νίκη με 5-4 στα πέναλτι.

Οι Μολδαβοί προηγήθηκαν στο 13′ με ένα γυριστό σουτ στα… τυφλά του Αρμάς και διατήρησαν το προβάδισμα τους σχετικά εύκολα. Στην παράταση και οι δύο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κούρασης και εν τέλει οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Ο Μπεϊσεμπέκοβ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ραϊλέαν στο τέταρτο πέναλτι (δεύτερο των Καζάκων) αλλά οι Μολδαβοί έχασαν την ευκαιρία να διατηρηθούν στην τρίτη κατηγορία καθώς πρώτα ο Νικολαέσκου αστόχησε και στη συνέχεια το έχασε και ο Ρεβέντσο για να κάνει την ανατροπή ο Ζουμπκόβ και να διαμορφώσει το τελικό 5-4.

Βασικός και στα 120′ του αγώνα έπαιξε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 ο Καϊμάτσοβ

1-1 ο Άμπικεν

1-2 ο Αρμάς

1-2 Το χάνει ο Μπεϊσεμπέκοβ

1-3 ο Μαντριτσένκο

2-3 ο Ντοσμαγκαμέτοβ

2-4 ο Κράτσιουν

3-4 ο Ζαϊνουντίνοβ

3-4 Το χάνει ο Νικολαέσκου

4-4 ο Ζακσίλικοβ

4-4 Το χάνει ο Ρεβέντσο

5-4 ο Ζούμπκοβ

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Μάλιγι, Μαρότσκιν, Αλίπ (103′ Μπεϊσεμπέκοβ), Μπιστρόβ (66′ Καϊρόβ), Κουάτ, Ταγκιμπέργκεν (103′ Ζουκόβ), Βασιλίεβ (66′ Ζακσίλικοβ), Σουγιαμπάεβ (46′ Ντοσμαγαμπέτοβ), Αγεμπέτοβ (116′ Άμπικεν), Ζαϊνουντίνοβ

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ραϊλέαν, Πόσματς, Μπόλοχαν (64′ Κράτσιουν), Αρμάς, Ρεβέντσο, Ράτσα, Πλάτιτσα (69′ Μαντριτσένκο), Ρέαμπτσιουκ, Ιονίτσα, Καϊμάτσοβ, Νικολαέσκου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς