17.2 C
Athens

Ανέλαβε την εθνική Γαλλίας ο σπουδαίος Αντρέα Τζιάνι

Η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ δεν άργησε να βρει τον διάδοχο του Μπερναρντίνιο, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους μόλις οχτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς ανακοίνωσε σχεδόν άμεσα την πρόσληψη του σπουδαίου Αντρέα Τζιάνι για τον πάγκο της εθνικής Ανδρών.

Ο Ιταλός προπονητής της Μόντενα υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2024 και ο κύριος στόχος του δεν είναι άλλος από το να κατευθύνει με επιτυχία την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Ο θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ που έχει ένα σπουδαίο παλμαρέ ως παίκτης (με αποκορύφωμα τα ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε Σίδνεϊ και Αθήνα), στα 52 του θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια υπερδύναμη του αθλήματος έπειτα από μια επιτυχημένη παρουσία σε Σλοβενία (δεύτερη θέση το 2015 στο Eurovolley) και Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γαλλία θα προπονεί και τον σούπερ σταρ Έρβιν Ενγκαπέ που έχει φέτος για παίκτη στη Μόντενα! Ο Τζιάνι θα κάνει το ντεμπούτο του στο Nations League που θα διεξαχθεί τον Μάιο και θα αποτελέσει την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα εκκινήσει στις 26 Αυγούστου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς