20.9 C
Athens

Θρήνος στο βελγικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο 28χρονος γκολκίπερ της Σερκλ Μπριζ, Βαν Ντάμε

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα το βελγικό ποδόσφαιρο με μία είδηση που δεν γίνεται να μην σου ραγίσει την καρδιά.

Έξι χρόνια μετά τη διάγνωσή του με λευχαιμία ο γκολκίπερ της Σερκλ Μπριζ, Μιγκέλ Βαν Ντάμε έχασε τη μάχη με την αρρώστια και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή όντας μόλις 28 ετών.

Ο άλλοτε κίπερ της Σερκλ Μπριζ είχε αφήσει το ποδόσφαιρο από το 2016 προκειμένου να αφοσιωθεί στις χημειοθεραπείες του και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του. Το πάλεψε, αλλά τελικά νικήθηκε στον τελευταίο μεγάλο «αγώνα» της ζωής του, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και την μόλις ενός έτους κόρη του. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της συζύγου του, ραγίζει ακόμα και τις πέτρες…

«Ο πιο αγαπημένος μας άνθρωπος, ο μπαμπάς, έφυγε για τον τελευταίο του αγώνα απόψε, έναν αγώνα που δεν μπορεί πια να κερδηθεί. Μας άφησες, αλλά το έκανες ξανά με τον τρόπο σου.. πολύ δυνατά. Πολέμησες σαν λιοντάρι.

Είμαστε τόσο ευγνώμων για το ποιος ήσουν. Παράδειγμα για πολλούς. Με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι δεν ισχύει η φράση “τα παρατάω”. Ακόμα κι αν υπήρχε μόνο αυτή η μικρή αναλαμπή επιτυχίας, πάντα το ξεπερνούσες.

Ξεκουράσου τώρα μωρό μου, έχεις περισσότερα από όσα κέρδισες. Τώρα είσαι απαλλαγμένος από κάθε πόνο. Σε αγαπάμε πολύ. Μια μεγάλη αγκαλιά από τα δύο κορίτσια σου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KYANA (@kyanadobbelaere)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς