20 C
Athens

Οι αντοχές της πιτσιρικαρίας θα εξαρτηθούν από τις άνωθεν εντολές!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει το πλάνο του Δώνη, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν

Όποιος δηλώσει – γράψει ότι περίμενε την εμφάνιση και τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ξάνθη προφανώς είχε ως παιδικό ήρωα τον Πινόκιο.
Ακόμη και όσοι είχαν επιλέξει να κλείσουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους στη δράση της διοίκησης και όσων έκανε για τη… διάλυση της ομάδας (άλλοι από άποψη και άλλοι από αφέλεια), δεν περίμεναν μια τόσο εμφατική εμφάνιση.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι φυσικά η συνέχεια. Τόσο σε επίπεδο βαθμών όσο και εμφανίσεων. Κυρίως βαθμών…
Το αγωνιστικό πλάνο και οι οδηγίες του Μακεδόνα τεχνικού δεν θα εκτροχιαστούν. Είναι ξεκάθαρα.
Ο Δώνης θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα “compact”. Όσο το δυνατόν πιο κλειστή. Με πολλά τρεξίματα, χωρίς… αεροδιαδρόμους προς την άμυνά του και πίεση σε όλες τις γραμμές. Στόχος να μην δέχεται φάσεις και να εκμεταλλεύεται όσες δημιουργηθούν. Εάν βρει… ξέφωτο, θα χτυπήσει, όπως έκανε στα Πηγάδια, παρ’ ότι δεν έχει «έτοιμο» επιθετικό.
Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές, θεωρούμε δεδομένο το πάθος και την μαχητικότητα. Ειδικά από την πιτσιρικαρία που έχει την ευκαιρία της ζωή της.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο Δώνης, ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης όσο ταλαντούχοι και εάν είναι, δεν θα είχαν καμία τύχη, εάν ο Παναθηναϊκός είχε κανονική διοίκηση και ένα νορμάλ μπάτζετ. Και για να μην είμαστε ακραίοι θα είχαν ελάχιστες πιθανότητες να πάρουν ευκαιρίες.
Θα συνεχίσουν έτσι;
Εδώ υπάρχουν δύο παράμετροι. Ο ένας έχει να κάνει με την ψυχολογία που μεταβάλλεται εύκολα, ανάλογα με τα αποτελέσματα και ο άλλος με τις σωματικές αντοχές. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός «βολεύεται» από το γεγονός ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά κάποια στιγμή θα μπει στο ημερολόγιο και τα ματς του Κυπέλλου.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό σκέλος και το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι αυτό το κομμάτι βρίσκεται σε καλά χέρια. Δώνης και Νταμπίζας είναι ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Ένα δίδυμο που θα μπορούσε να είναι «επιλογή» του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού τις ημέρες των παχιών αγελάδων.
Εκτός… ελέγχου είναι η δράση της διοίκησης. Αυτούς δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς ούτε για… καλημέρα.
Εάν η διοίκηση παραμείνει μακριά από την ομάδα και δεν της δημιουργεί προβλήματα, τότε θα δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το πρότζεκτ του Δώνη.
Άλλωστε όπως έχουμε ξαναγράψει σε τούτο το Πρωτάθλημα δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει και μεγαθήρια.

Εάν αρχίσουν τα δικά τους, που όλοι στοιχηματίζουμε ότι θα το κάνουν, τότε όση προσπάθεια να κάνουν ο Μπουζούκης και ο Εμμανουηλίδης, θα είναι σαν να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο.
Για να δούμε τι θα δούμε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς