22.5 C
Athens

Πογιέτ: Θα δούμε άλλα πρόσωπα με Μαυροβούνιο, μετά το ματς θα αποφασίσουμε για τους αρχηγούς

Ο Ουρουγουανός προπονητής ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμές στην Ποντγκόριτσα και υποστήριξε πως οι αρχηγοί της εθνικής θα αποφασιστούν μετά το δεύτερο φιλικό στη σύσκεψη που θα γίνει με τους τεχνικούς διευθυντές

Το δεύτερο φιλικό της παιχνίδι με προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ θα δώσει στην Ποντγκόριτσα κόντρα στο Μαυροβούνιο (28/9) η εθνική ομάδα και με την ψυχολογία στα ύψη αφού έχει προηγηθεί η νίκη απέναντι στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Ο Ουρουγουανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με το Μαυροβούνιο υποστήριξε πως μαθαίνει καθημερινά πράγματα και πως κάθε δυνατός αντίπαλος του προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Το ματς με το Μαυροβούνιο: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίκτες του Μαυροβουνίου ελπίζουμε είναι διαθέσιμοι. Να είναι έτσι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Είναι διαφορετικό το ματς αυτό από ένα ματς προετοιμασίας».

Το στιλ του Μαυροβουνίου: «Είδα ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα και κυρίως πίσω. Πρέπει να είμαστε προσαρμοσμένοι. Τώρα εμείς αύριο προετοιμαζόμαστε με βάση ότι δεν θα ξέρουμε το τι θα αντιμετωπίσουμε. Περιμένω να δω παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα που έχει το Μαυροβούνιο. Όσο το πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι τόσο το καλύτερο για την προετοιμασία μας».

Το εάν η εμπειρία του στην Ελλάδα τον βοήθησε στην επιλογή των παικτών: «Αλήθεια είναι αυτό. Τους περισσότερους και τους πιο μεγάλους σε ηλικία τους ήξερα. Μαθαίνω καθημερινά και εγώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά έως τώρα. Με τη Ρουμανία στο α’ μέρος πήγαμε αρκετά καλά αλλά στο β’ μέρος ήταν πιο δύσκολα. Ίσως αύριο να έχουμε άλλα πρόσωπα. Άλλες αλλαγές. Δεν θα σας τα πω αλλά θα τα δούμε αύριο».

Το πόσο πόσο θυμάται το ποδόσφαιρο της Γιουγκοσλαβίας: «Όταν ήμουν στη Νις υπήρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι παίκτες. Τόσο πίσω ξέρω το ποδόσφαιρό τους. Είναι μία χώρα (Μαυροβούνιο) που πρέπει να είναι περήφανη για τους παίκτες που παράγει, όπως και εγώ είμαι περήφανος για τη χώρα μου, παρότι και αυτή είναι μικρή χώρα».

Τις δυσκολίες να ετοιμάσει αγώνες σε τόσο σύντομο διάστημα: «Μετά το τέλος του αγώνα αναλύσαμε τη Ρουμανία. Κάναμε πολλή δουλειά μετά με τα βίντεο για το Μαυροβούνιο. Θεωρώ πως όλα είναι θέμα αποφάσεων. Όπως είπε και ο Τσιμίκας είναι όλοι έτοιμοι και όποιοι κληθούν θα ανταποκριθούν».

Τους αρχηγούς της ομάδας: «Προς το παρόν ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι για πάντα. Μετά τα 2 παιχνίδια θα μιλήσουμε με τους τεχνικούς διευθυντές και θα δούμε».

Τους παίκτες γραμμής και εάν προτιμάει εξτρέμ που να μην είναι ακριβώς εξτρέμ (το παράδειγμα του Δουβίκα που πήγε στα άκρα): «Μία διευκρίνιση. Ο Γιακουμάκης έπαιζε μπροστά και όχι στα άκρα. Ήταν απόφαση το πως ήθελα να ξεκινήσω το ματς. Το πως να ξεκινήσουμε. Όταν παίζεις με εξτρέμ μόνο δεν ‘γεμίζεις’ την περιοχή. Χρησιμοποίησα Μάνταλο και Μπουχαλάκη με αυτό το σύστημα από τα πλάγια. Από τα πλάγια βγήκε το γκολ που βάλαμε. Δεν είναι θέμα θέσεων. Μετά είχαμε τις αλλαγές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς