22.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ανατροπή του Β’ γύρου είχε τις πινελιές του Παρίζι και τη σφραγίδα των Άγκοστ-Κονόμη

Η (ακόμα) καλύτερη πρώτη μπάλα, η μεταμόρφωση επιθετικά με την Άγκοστ και η βελτίωση του Παρίζι στο μπλοκ άμυνα ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στις Ερυθρόλευκες τη δυνατότητα να ανατρέψουν το εις βάρος τους -7 στο φινάλε του πρώτου γύρου και πλέον να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα απίστευτο σερί 13 νικών στον δεύτερο γύρο της Volley League Γυναικών δίχως να χάσει βαθμό και έκανε κάτι που σπάνια το βλέπουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό: Από το -7 που βρέθηκε στον πρώτο γύρο πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έπιασε τις Πράσινες στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με 69 βαθμούς και πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

https://athlosnews.gr/volley-league-gynaikon-o-olybiakos-pire-tin-proti-thesi-kai-to-pleonektima-edras-gia-tous-telikous/

Τρία ήταν τα βασικά στοιχεία που έφεραν αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση και πολλά εξ αυτών είχαν ξεκινήσει από το φινάλε του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να είναι ο πρωταθλητής και ο πρωταγωνιστής στο ελληνικό πρωτάθλημα και την τελευταία δεκαετία το επιβεβαιώνει διαρκώς.

Οι άνθρωποι του γνώριζαν πως θα γυρίσουν την κατάσταση, είχαν το know how και το επιβεβαίωσαν με τις διορθωτικές κινήσεις που έκαναν. Μικρές, αλλά αυτές που έπρεπε για να γίνει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός ξανά το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΖΙ

Ο Κάρλο Παρίζι ως προπονητής της ιταλικής σχολής και με την εμπειρία που έχει, έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο μπλοκ-άμυνα και συνέβαλε στο να ανέβει η ψυχολογία των αθλητριών του.

Σταδιακά η Χίπε, η Σάλας και η Γιώτα άφησαν πίσω τα μικροπροβλήματα που τις ταλαιπώρησαν και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιταλού ο οποίος βελτίωσε τη συνολική λειτουργία και το side out, με την ομάδα του να είναι καλύτερη στα μεγάλα ράλι και να σπάει περισσότερες μπάλες στο μπλοκ. Αυτό έδωσε κι άλλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του, με τις ακραίες να βγάζουν μεγαλύτερη ενέργεια στο τάραφλεξ. O Ολυμπιακός έγινε πιο ορθολογικός στην οργάνωση του παιχνιδιού του και πιο αποφασιστικός στις κρίσιμες μπάλες. Παράλληλα, ο Παρίζι έμαθε καλύτερα το πρωτάθλημα και διάβασε σωστά τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού στο κρίσιμο ντέρμπι του Β’ γύρου.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΗ

Η Αρέτα Κονόμη ήταν η χειμερινή προσθήκη που βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό στην πρώτη μπάλα και απελευθέρωσε περαιτέρω τη Βίλμα Σάλας (η οποία βρήκε τον καλό της εαυτό επιθετικά). Η έμπειρη λίμπερο μπορεί να ήταν εκτός δράσης μετά την απόφασή της να σταματήσει το βόλεϊ, ωστόσο πολύ γρήγορα έδειξε τη νοοτροπία που τη χαρακτήριζε πάντα, αυτή της νικήτριας.

Βρέθηκε σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και η ερυθρόλευκη περιφέρεια ένιωσε μεγαλύτερη άνεση να τελειώσει τις φάσεις δίχως να επωμίζονται τις περισσότερες υποδοχές οι ακραίες. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και η Χριστοδούλου απελευθερώθηκε και έδειξε ξανά την κλάση της την ώρα που οι αντίπαλες ομάδες δεν μπορούσαν να χτυπήσουν στις αδυναμίες που εμφάνισε η Κακουράτου στον πρώτο γύρο στην υποδοχή.

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΟΣΤ

Η Τέιλορ Άγκοστ ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη αλλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού την υπολόγιζαν για τον Ιανουάριο. Η Αμερικάνα ακραία έφτιαξε το όνομά της στον Άρη και ήταν γνωστή η ποιότητά της στην επίθεση ενώ μπορούσε να δώσει λύσεις και ως διαγώνια. Οι Ερυθρόλευκες επί Κουτίνιο αντιμετώπισαν προβλήματα στην επίθεση και ακόμα και με καλή υποδοχή δεν μπορούσαν να τελειώσουν εύκολες μπάλες με αποτέλεσμα να χάνουν και την ψυχολογία τους.

Η Γενιτσαρίδη πολλές φορές αντικατέστησε την Κόστα και βοήθησε σε αυτό τον τομέα, όχι όμως στον βαθμό που το έκανε η Άγκοστ. Η Αμερικάνα άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και άφησε τη Βραζιλιάνα εκτός (βασικών) πλάνων του Κάρλο Παρίζι στον δεύτερο γύρο. Πήρε μεγαλύτερο βάρος επιθέσεων από την Κόστα και τις τελείωσε με καλύτερο τρόπο, ήταν σταθερή στην υποδοχή και ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερο και γρήγορο βόλεϊ δίχως να παρουσιάσει χτυπητές αδυναμίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς