21 C
Athens

FIA και Formula 1 ανακοίνωσαν ότι θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα στο GP της Σαουδικής Αραβίας

Μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς από αντάρτες στη Τζέντα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που έλαβαν χώρα τα πρώτα δοκιμαστικά ενόψει του Grand Prix της Κυριακής (27/03) οι οδηγοί και οι ομάδες ένιωσαν τρομοκρατημένοι και αποφάσισαν να απευθυνθούν στη FIA προκειμένου να φανεί τι θα συμβεί με το GP σε μία ημέρα από σήμερα, που μέχρι και λίγες ώρες πριν βρισκόταν στον αέρα.

https://athlosnews.gr/gp-saoudikis-aravias-vradia-exelixeon-meta-tous-vomvardismous-symfonisan-na-agonistoun-omades-kai-odigoi/

Τελικώς FIA και Formula 1 με κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν ότι το πρόγραμμα του Grand Prix στη Σαουδική Αραβία θα συνεχιστεί κανονικά, διασφαλίζοντας την υγεία των πιλότων αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στο μεγάλο event της Κυριακής.

Αναλυτικά η σχετική κοινή ανακοίνωση από FIA και Formula 1:

«H Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως μετά από συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το 2022 FIA Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος.

Μετά το γεγονός που συνέβη την Παρασκευή στη Τζέντα και προβλήθηκε ευρέως, υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους μετόχους, τις αρχές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας, που έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το event είναι ασφαλές.

Συμφωνήθηκε με όλους τους μετόχους να υπάρχει ξεκάθαρος και ανοιχτός διάλογος κατά τη διάρκεια του event αλλά και στο μέλλον».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς