15.8 C
Athens

GP Σαουδικής Αραβίας: Βραδιά εξελίξεων μετά τους βομβαρδισμούς, συμφώνησαν να αγωνιστούν ομάδες και οδηγοί

Μετά από διαβεβαιώσεις των διοργανωτών για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και κάθε εμπλεκόμενου στο GP της Κυριακής πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά, παρότι το κλίμα που επικρατεί στη Τζέντα εξακολουθεί να μυρίζει καπνό και μπαρούτι

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε προτού καν πέσει η εκκίνηση στην πίστα της Τζέντα.

Μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς από αντάρτες στη Τζέντα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που έλαβαν χώρα τα πρώτα δοκιμαστικά ενόψει του Grand Prix της Κυριακής (27/03) οι οδηγοί και οι ομάδες ένιωσαν τρομοκρατημένοι και αποφάσισαν να απευθυνθούν στη FIA προκειμένου να φανεί τι θα συμβεί με το GP σε μία ημέρα από σήμερα, που μέχρι και λίγες ώρες πριν βρισκόταν στον αέρα.

https://athlosnews.gr/synechizontai-oi-vomvardismoi-stin-tzenta-en-meso-ton-dokimastikon-sti-formula-1-vid/

Μετά από διαβεβαιώσεις των διοργανωτών για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και κάθε εμπλεκόμενου στο μεγάλο event της Κυριακής πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση το Grand Prix της Κυριακής να διεξαχθεί κανονικά, παρότι το κλίμα που επικρατεί στη Τζέντα εξακολουθεί να μυρίζει καπνό και μπαρούτι με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται καθημερινά.

«Λάβαμε εγγυήσεις, αυτό πιθανώς να είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ των διευθυντών των ομάδων υπήρξε ομοφωνία για τη συνέχεια του GP», ανέφερε ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ.

Άγνωστες παραμένουν ωστόσο οι εγγυήσεις που έλαβαν οι αθλητές ώστε να πειστούν να «τρέξουν» κανονικά στη Τζέντα, με το μόνο πιλότο που τοποθετήθηκε δημόσια να είναι ο Πιέρ Γκασλί, ο οποίος δήλωσε:

«Όλοι είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την άποψή μας επί του θέματος. Και είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στις προθέσεις μας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς