19.9 C
Athens

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Ποδαρικό με Μπουχαλάκη για Πογιέτ (vid)

Με μία πειστική εμφάνιση στο Βουκουρέστι και με τέρμα του μοναδικού «ερυθρόλευκου» στην 23μελή αποστολή Ανδρέα Μπουχαλάκη, η Εθνική απέδρασε με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Ρουμανίας στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον «γαλανόλευκο» πάγκο

Με μία πειστική εμφάνιση στο Βουκουρέστι και με τέρμα του μοναδικού «ερυθρόλευκου» στην 23μελή αποστολή Ανδρέα Μπουχαλάκη, η Εθνική απέδρασε με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Ρουμανίας στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον γαλανόλευκο πάγκο και δημιούργησε ελπίδες ενόψει των επόμενων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων από το καλοκαίρι στο Nations League.

ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 0-1

Δε χάνει ανήμερα της 25ης Μαρτίου εκτός συνόρων η εθνική! Σε μία ημέρα γιορτής και μνήμης για το Έθνος, οι διεθνείς συνέχισαν την παράδοση που τους θέλουν να μην ηττούνται ποτέ στις 25 Μαρτίου στις έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις (με τη σημερινή) που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, καθώς θυμίζουμε ότι και πέρυσι τέτοια ημέρα η Ελλάδα είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Ισπανίας (1-1) στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο σήμερα, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, πλέον, πέρασε με επιτυχία το πρώτο δείγμα γραφής στη νέα εποχή της μετά την απομάκρυνση του Τζον Φαν’τ Σιπ επικρατώντας με μεγαλύτερη άνεση απ’ όση φανερώνει το τελικό σκορ (0-1) το όχι και τόσο υψηλό εμπόδιο των Ρουμάνων που πέρα από ένα δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανα αισθητή την παρουσία τους στο αντίστοιχο ντεμπούτο του Ιορντανέσκου στον πάγκο τους.

Ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού στην 23άδα της εθνικής για τον φιλικό αγώνα με τη Ρουμανία, Ανδρέας Μπουχαλάκης ήταν κι αυτός που πέτυχε το πρώτο τέρμα στην εποχή Γκουστάβο Πογιέτ στην «γαλανόλευκη».

Συγκεκριμένα ο μέσος των Ερυθρολεύκων με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρότα νίκησε τον Νίτα για το 0-1 μόλις 10 λεπτά μετά την ακύρωση του «καθαρού» τέρματος του Γιακουμάκη, το οποίο εν τέλει ακυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ δεν υπάρχει VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο και δίχως να κάνει κάτι παραπάνω η εθνική κράτησε μάλλον εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, είχε μαζί της και την τύχη στη φάση του δοκαριού των γηπεδούχων και άφησε υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (86′ Ντραγκούσιν), Καμόρα, Μάριν, Μπορντεάνου (75′ Τόσκα), Μιτρίτσα (61′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (61′ Ιβάν), Γκ. Πούσκας(61′ Τανάσε).

ΕΛΛΑΔΑ (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (58′ Μπακασέτας), Πέλκας (81′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (81′ Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58′ Δουβίκας), Γιακουμάκης (71′ Παυλίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς