21.1 C
Athens

Σκληρή κριτική του ιταλικού Τύπου στην εθνική ομάδα: «Κόλαση, εφιαλτική νύχτα»

Ο ιταλικός Τύπος ασκεί δριμεία κριτική στην πρωταθλήτρια Ευρώπης για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ δίχως να ξεφεύγουν από τα «πυρά» του οι Ιμόμπιλε, Ντοναρούμα και Μαντσίνι

Η Ιταλία είναι σοκαρισμένη από τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, καθώς αποτέλεσε μόλις την 4η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία που δεν παίρνει το εισιτήριο για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

https://athlosnews.gr/baraz-mountial-i-v-makedonia-petaxe-ektos-mountial-tin-italia-labada-sto-boi-tou-gilmaz-oi-portogaloi-vid/

Ο ιταλικός Τύπος ακόμα δεν έχει πιστέψει αυτό που συνέβη και η απογοήτευση κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων, δίχως να λείπει η σκληρή κριτική στους ποδοσφαιριστές και στον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Η εφιαλτική νύχτα του Μπαρμπέρα», γράφει το «Sky Sport Italia», αναφερόμενο στο μικρό γήπεδο του Παλέρμο, όπου έγινε ο αγώνας και προσθέτει: «Οπως και το 2017, η Ιταλία απέτυχε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε ένα sold-out Ρέντσο Μπαρμπέρα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ομάδα του Μαντσίνι έχασε 1-0, με γκολ στο 92ο λεπτό του πρώην παίκτη της Παλέρμο, Τραϊκόφσκι. Από όνειρο σε εφιάλτη. Απίστευτο, η Ιταλία απουσιάζει από το Παγκόσμιο Κύπελλο». Η «Tuttosport» κυκλοφορεί με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Nooooooooo».

«Άλλο ένα έτος στο μηδέν. Με ή χωρίς τον Μαντσίνι θα υπάρξει αλλαγή με τους νέους», εκτιμά η «Gazzetta dello Sport», υπογραμμίζοντας ότι η νέα γενιά πρέπει να αναλάβει από μια ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία δεν μπορεί να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η «Corriere della Serra» κάνει λόγο για έναν «νευρικό προπονητή, έναν εκνευριστικό Ιμόμπιλε και έναν έκπληκτο στο γκολ, Ντοναρούμα. «Είναι η κόλαση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς