17.8 C
Athens

Δεν τίθεται θέμα Μαντσίνι στην Ιταλία παρά τον αποκλεισμό-σοκ

Ο σοκαριστικός αποκλεισμός της Ιταλίας από τη Βόρεια Μακεδονία στο Παλέρμο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο η παρουσία του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο των Ιταλών δεν επηρεάζεται από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Ιταλός προπονητής δεν έθεσε θέμα παραίτησης και δεν είχε διάθεση να πει πολλά, ωστόσο o πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκράβινα ύψωσε ασπίδα προστασίας στον έμπειρο τεχνικό τονίζοντας πως «έχει ακόμα αρκετή ενέργεια και θέλει να συνεχίσει το έργο του».

«Η μεγάλη χαρά του φετινού καλοκαιριού αλλά και η μεγάλη πίκρα για αυτή την ήττα. Δεν το περιμέναμε. Αυτά τα παιδιά ήταν υπέροχα και θα συνεχίσουν να είναι. Ωστόσο, δεν πρέπει να ζούμε με το παρελθόν, η αποψινή ήττα μας κάνει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει κάτι να κάνουμε. Δεν αναφέρομαι μόνο σε διάφορους δείκτες και παραμέτρους. Πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε, για παράδειγμα, για να λύσουμε το πρόβλημα των νέων μας που δεν παίζουν. Μόνο το 30% των παικτών της Primavera είναι Ιταλοί», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ελπίζω ο Μαντσίνι να συνεχίσει μαζί μας. Έχει συμβόλαιο και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της εθνικής ομάδας για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Έχει ακόμα πολλή ενέργεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς