18.8 C
Athens

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ και πήρε μαζί της το Εκουαδόρ

Το τέταρτο εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ από την προκριματική φάση της Λατινικής Αμερικής το πήρε η Ουρουγουάη! Με γκολ του Ντε Αρασκαέτα στο 42′, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο επιβλήθηκε με 1-0 του Περού και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στη μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα, με τη νίκη της πήρε μαζί στο Κατάρ και το Εκουαδόρ το οποίο (ηττήθηκε με 3-1 από την Παραγουάη) δεν ήθελε νίκη του Περού προκειμένου να βρεθεί απευθείας στην τελική φάση, κάτι που εν τέλει συνέβη!

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο Εστάδιο Σεντενάριο και παρότι στα πρώτα λεπτά δεν είχαν τον έλεγχο, σταδιακά βελτίωσαν την εικόνα τους και έφτασαν στο γκολ μετά από φάση διαρκείας στο 42′. Ο Νούνιες από τα αριστερά έβγαλε σέντρα, με τον Χοσέ Μαρία Χιμένες να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι πριν ακολουθήσει το φοβερό σουτ του Ντε Αρασκαέτα για το 1-0, με το αποτέλεσμα να διατηρείται και το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους Ουρουγουανούς να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Την τελευταία αγωνιστική το Περού θα επιχειρήσει με νίκη απέναντι στην Παραγουάη να διατηρήσει την 5η θέση που οδηγεί σε μπαράζ, ειδάλλως Κολομβία και Χιλή καραδοκούν για να αρπάξουν το εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως απευθείας στο Μουντιάλ από τα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής εκτός από το Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη έχουν προκριθεί η Αργεντινή και η Βραζιλία.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Αραούχο, Γοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα, Πελίστρι (84′ Σουάρες), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Ντε Αρασκαέτα, Νούνιες (67′ Καβάνι), Σουάρες (76′ Τορέιρα)

ΠΕΡΟΥ: Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Καγένς, Τράουκο, Τάπια, Κουέβα (67′ Καλκατέρα), Γιοτούν (61′ Γκονσάλες), Πένα (46′ Φλόρες), Λαπαντούλα (77′ Βαλέρα), Καρίγιο (65′ Ορμένο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς