18.7 C
Athens

«Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα»: Οκτώ χρόνια χωρίς τον Σταύρο Νταϊφά

Το FWS τιμά τη μνήμη του αξέχαστου Σταύρου Νταϊφά που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2014

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια (24-3-2014) απεβίωσε ο Σταύρος Νταϊφάς σε ηλικία 87 ετών

Ο Σταύρος Νταϊφάς ήταν Έλληνας εφοπλιστής και σημαντικός παράγοντας του ποδοσφαίρου. Μνημονεύεται ως ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής και ως επί το πλείστον μία εξέχουσα προσωπικότητα της ναυτιλιακής κοινότητας του Πειραιά μετά την μεταπολίτευση στην Ελλάδα το 1974.

Διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από το καλοκαίρι του 1979 μέχρι το καλοκαίρι του 1985, από το καλοκαίρι του 1986 έως το Νοέμβριο του 1987, και από τον Μάρτιο του 1992 μέχρι τον ιστορικό Μάιο του 1993 και τη μετάβαση στη χρυσή εποχή Κόκκαλη.

https://athlosnews.gr/san-simera-to-nterbi-tou-nikaki-kai-to-seri-pou-efere-to-teleftaio-protathlima-tis-epochis-ntaifa-vids/

Ο Νταϊφάς ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού από την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ηγήθηκε της διοίκησης που οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στην κατάκτηση τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων (από το 1980 μέχρι το 1983), αποχωρώντας ξανά ως πρωταθλητής το 1987, πρωταγωνιστώντας στο περιβόητο «deal του αιώνα» που έφερε την ΠΑΕ Ολυμπιακός στα χέρια του Γιώργου Κοσκωτά. Η επιστροφή του το 1992 δρομολόγησε τις εξελίξεις ώστε έναν χρόνο αργότερα η σκυτάλη να περάσει στον Σωκράτη Κόκκαλη, τον άνθρωπο που επανέφερε τους Πειραιώτες στον δρόμο των επιτυχιών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Με τους χειρισμούς του κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να οργανώσει ένα διοικητικό συμβούλιο με αξιόλογους εφοπλιστές, όπως ο Χανδρής και ο Καραγεώργης, αλλά και ένα πολύ ισχυρό ταμείο που έδωσε ώθηση στο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον επαγγελματισμό. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που έμεινε στην ηγεσία του Θρύλου, πήρε στον Πειραιά παίκτες όπως ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Νίκος Σαργκάνης και με δουλειά και υπομονή έφτιαξε ένα σύνολο που έκανε υπερήφανους τους οπαδούς της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας.

Σταύρος Νταϊφάς Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα πρωτοσέλιδο Γαύρος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς