18.1 C
Athens

Τουρ – Μόντσα 0-3: Ιστορική πρώτη κατάκτηση του CEV Cup από τους Ιταλούς

Η Ναρμπόν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το Challenge Cup απέναντι στη Χάλκμπανκ, ωστόσο η Τουρ δεν έφτασε σε μια ανάλογη ανατροπή στην έδρα της απέναντι στη Μόντσα.

Η ιταλική ομάδα με δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ (3-0) κατέκτησε το CEV Cup που είναι και το πρώτο στην ιστορία της. Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος με τη δύναμη της έδρας της και με καλό σέρβις προηγήθηκε με 16-13 στο πρώτο σετ αλλά τελικά το έχασε και μαζί με αυτό την όποια ψυχολογία για ανατροπή. Η Μόντσα ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο σετ και ξέφυγε στο 14-16 για να πάρει και το δεύτερο και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα φανταζόταν.

Τα μπλοκ ήταν διπλάσια για τους Ιταλούς (10 έναντι 5 των Γάλλων) που παρά τη μέτρια υποδοχή είχαν 52% στην επίθεση και κορυφαίους τους Νταβίσκιμπα και Γκρόζερ με 16 και 11 αντίστοιχα. Η Τουρ είχε διψήφιο τον Βραζιλιάνο κεντρικό Νασιμέντο με 11 και αυτό λέει πολλά για την κακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι περιφερειακοί της που είχαν ποσοστά κάτω από το 40% στην επίθεση.

ΤΑ ΣΕΤ: 0-3 (24-26, 18-25, 18-25) σε 84′

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς