17.7 C
Athens

ΓΓΑ: Διαβιβάστηκε σε ΕΠΟ και Αθλητικό Εισαγγελέα η καταγγελία για αντικανονικό στοιχηματισμό στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Η καταγγελία για αντικανονικό στοιχηματισμό στον αγώνα «ΟΦΗ - Παναιτωλικός» έχει προκαλέσει την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αποφάσισε να παραδώσει τον φάκελο της υπόθεσης σε ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε σημερινή της (23/03) ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι μετά από καταγγελία για αντικανονικό στοιχηματισμό στο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό (2-4) τον περασμένο Γενάρη ο φάκελος της υπόθεσης έχει μεταβιβαστεί σε ΕΠΟ και τον αρμόδιο Αθλητικό Εισαγγελέα.

Η ΓΓΑ τονίζει ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις οποίες κάνει λόγο στη σχετική της ενημέρωση, που πλέον είναι στα χέρια της ΕΠΟ και του Αθλητικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ βασικός κατηγορούμενος είναι ο Παναιτωλικός, καθώς αξιωματούχος του φέρεται να στοιχημάτισε να πάρει κίτρινη κάρτα συγκεκριμένος παίκτης της ομάδας και να καταλογιστεί πέναλτι εις βάρος της ομάδας του.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από τη ΓΓΑ:

«Σχετικά με τον αγώνα της 22/01/2022 ΟΦΗ – Παναιτωλικός της SL1, από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) γνωστοποιούνται τα εξής:

Η σχετική καταγγελία, στην πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, σχετικά με αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνησή της σε κλιμάκιο αξιολόγησης.

Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ. Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για «προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης».

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer). Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση. Έκτοτε, οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται από τους αρμόδιους φορείς».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς