19.3 C
Athens

Επίσημο: Αποκλεισμός των ρώσικων ομάδων από τη Euroleague!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και επίσημα εκτός Euroleague, η οποία ανακοίνωσε την «ανάκληση της συμμετοχής τους στη διοργάνωση για τη σεζόν 2021/22»

Είναι επίσημο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζενίτ και η Ούνικς Καζάν αποκλείστηκαν από τη φετινή Euroleague όπως έγινε γνωστό από τη λίγκα.

Η διοργανώτρια Αρχή είχε δώσει μια παράταση τριών εβδομάδων με αναστολή των αγώνων των συλλόγων και η διορία εξέπνευσε την Τρίτη (22/3) με αποτέλεσμα οι τρεις ομάδες από τη Ρωσία να αποκλείονται και τυπικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

https://athlosnews.gr/bartzokas-i-apovoli-ton-rosikon-omadon-epireazei-oses-itan-kato-apo-tin-9i-thesi-echoume-kinitro-kai-dipsa/

Η εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε άμεσα σε εξελίξεις σε αθλητικό επίπεδο και το μπάσκετ δεν έμεινε ανεπηρέαστο. Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων με τους συλλόγους από τη Ρωσία ανακαλούνται και έτσι διαμορφώνεται μια νέα βαθμολογία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που «έπρεπε» να παρθεί δίχως να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αφού μιλάμε για μια ιδιωτική λίγκα αποτελούμενη κατά βάση από ομάδες-μετόχους. Δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιούνται ταξίδια των ομάδων ενώ θυμίζουμε πως οι περισσότεροι ξένοι αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων του ECA έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

1. Να αποσυρθεί η συμμετοχή ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν) για τη σεζόν 2021-22, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελίχθηκε με ευνοϊκό τρόπο.

2. Όπως ανακοινώθηκε μετά το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων της ECA που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022, όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα αφαιρεθούν από οποιονδήποτε υπολογισμό της βαθμολογίας των ομάδων της EuroLeague και του EuroCup».

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς