27.7 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-4: Επιστροφή στο μέλλον με «βασιλικό» διασυρμό! (vid)

Οι προσθήκες του χειμώνα έκαναν ξανά την Μπαρτσελόνα φόβητρο και η χρυσή εποχή του Μέσι αναβίωσε για τα καλά στο εμβρόντητο Μπερναμπέου

Ο Τσάβι έχει συμπληρώσει 134 μέρες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και το βράδυ της Κυριακής (20/3) ο προπονητής των Καταλανών πανηγύρισε μια από τις πιο ευρείες νίκες της ομάδας του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο.

Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από τα παλιά, ταπείνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης που αγωνίστηκε χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά και τη διέσυρε μπροστά στον κόσμο της με το εντυπωσιακό 4-0. Και όχι, η ομάδα του Τσάβι δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι εδώ και επιστρέφει πολύ πιο δυναμικά και πολύ πιο σύντομα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η Ρεάλ βρίσκεται στο +9 από τη Σεβίλλη που καταρρέει, η Μπαρτσελόνα στο -3 από τους Ανδαλουσιάνους (με ματς λιγότερο) και η… όρεξη για τις μάχες που θα ακολουθήσουν από την επόμενη σεζόν άνοιξαν για τα καλά.

Τρία ολόκληρα χρόνια είχαν να νικήσουν οι Καταλανοί στη Μαδρίτη και φρόντισαν να βροντοφωνάξουν πως επέστρεψαν. Η επιλογή του Κάρλο Αντσελότι να αγωνιστεί με δίδυμο Ροντρίγκο και Βινίσιους στην επίθεσή της δεν ήταν η ενδεδειγμένη (όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων), με τη Ρεάλ να απειλεί με τον Βαλβέρδε – απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν – και στη συνέχεια να κάθεται στο κάθισμα της για να απολαύσει την παράσταση που ήρθε από τη Βαρκελώνη.

Ο Ντεμπελέ έκανε δύο ασίστ σε ένα ημίχρονο, κάτι που έχει πετύχει στον 21ο αιώνα μόνο ο προπονητής του (Τσάβι) στη Μαδρίτη. Πρώτα στο 29′ ταλαιπώρησε από τα δεξιά τον Νάτσο και έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το 0-1.

Η Ρεάλ έχασε πλήρως τη μάχη του κέντρου και ο Αλάμπα με τον Μιλιτάο δεν μπορούσαν με τίποτα να συγχρονιστούν χάνοντας όλες τις μονομαχίες στον αέρα.

Κάτι που συνέβη και στο 38ο λεπτό όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Ντεμπελέ ο Αραούχο έπιασε καρφωτή κεφαλιά προ του Αλάμπα και έκανε το 0-2 για να γίνει ο πρώτος στόπερ που σκοράρει στο Μπερναμπέου με κεφαλιά έπειτα από δέκα χρόνια (τότε ήταν ο Πουγιόλ ο σκόρερ).

Ο Κάρλο Αντσελότι έσπευσε να κάνει αλλαγές στο ημίχρονο, άλλαξε διάταξη αλλά στα 22″ μετά τη σέντρα ο Φεράν Τόρες βγήκε τετ α τετ και υπενθύμισε στον Ιταλό πως η ομάδα του είναι ιδιαίτερα εύθραυστη στις αντεπιθέσεις.

Το καμπανάκι δεν χτύπησε αρκετά δυνατά και στο 47′ σε μια άρτια εκδηλωμένη αντεπίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ντε Γιονγκ και συνεχίστηκε με τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ για τον Τόρες που πήρε το αίμα του πίσω και έγραψε το 0-3.

Πάλι στην πλάτη της άμυνας επαναλήφθηκε η ίδια φάση που έβγαζαν διαρκώς οι Καταλανοί. Με βαθιά μπαλιά ο Φεράν Τόρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας καλυπτόμενος από τον Αλάμπα στο βάθος και έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ που με γλυκιά λόμπα νίκησε τον κατά τα άλλα εξαιρετικό Κουρτουά ο οποίος μάζεψε για τέταρτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Η Μπαρτσελόνα είχε ενέργεια στη μεσαία γραμμή μετά την είσοδο των Γκάβι και Νίκο, έφτασε και κοντά σε πέμπτο γκολ σε τρεις περιπτώσεις (δύο με τον Ομπαμεγιάνγκ και μία με τον Τραορέ) αλλά δεν το πέτυχε.

Η Ρεάλ είχε μόλις μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Ασένσιο εντός περιοχής αλλά δεν σημείωσε ούτε το γκολ της τιμής αποχωρώντας ταπεινωμένη από το γήπεδο την ώρα που στο αντίπαλο στρατόπεδο οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (46′ Ντίαθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (63′ Βάθκεθ), Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (46′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (63′ Ασένσιο), Βινίσιους

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα (86′ Άλβες), Πέδρι (86′ Νίκο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (71′ Γκάβι), Ντεμπελέ (80′ Τραορέ), Ομπαμεγιάνγκ (71′ Ντεπάι), Τόρες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 18/3

Μπιλμπάο – Χετάφε 1-1 (29′ Γιούρι / 3′ Ουνάλ)

Σάββατο 19/3

Αλαβές – Γρανάδα 2-3 (53′ Εσκαλάντε, 57′ Βαγιέχο / 50′ Εσκουδέρο, 75′ Πουέρτας, 87′ Σουάρες)

Έλτσε – Βαλένθια 0-1 (50′ Γκέντες)

Οσασούνα – Λεβάντε 3-1 (44′ Άβιλα, 57′ Μπούντιμιρ, 64′ Μπράσανατς / 76′ Μαρτί)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (49′ Κόκε)

Κυριακή 20/3

Εσπανιόλ – Μαγιόρκα 1-0 (42′ Ντε Τομάς)

Θέλτα – Μπέτις 0-0

Κάντιθ – Βιγιαρεάλ 1-0 (90′ Σομπρίνο)

Σεβίλλη – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4 (29′, 53′ Ομπαμεγιάνγκ, 38′ Αραούχο, 47′ Φεράν Τόρες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς