18.3 C
Athens

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Η Ferrari είναι ξανά εδώ, καταστροφή για τη Red Bull!

Ο Λεκλέρ νίκησε και η Ferrari έκανε το 1-2 στην πρεμιέρα της φετινής F1 στο Μπαχρέιν για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, απίστευτα προβλήματα και δυο εγκαταλείψεις για τη Red Bull

Από την τελευταία φορά που η Ferrari έκανε το 1-2 σε κάποιο Γκραν Πρι πέρασαν δυόμισι χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει εξέλιξη σαν την αποψινή από τον πρώτο κιόλας αγώνα της σεζόν 2022. Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν είχε κανένα πρόβλημα στο Μπαχρέιν, τα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull θύμισαν εκείνα της σεζόν 2018 (ίσως και περισσότερο) και κάπως έτσι ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε δεύτερος και ο μέχρι πριν λίγους γύρους ξεγραμμένος για βάθρο Λιούις Χάμιλτον, εκμεταλλεύτηκε τις δυο εγκαταλείψεις της Red Bull για να πάρει την τρίτη θέση!

Μιάμιση δεκαετία μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα στους οδηγούς και 14 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο στους κατασκευαστές, ο ιταλικός κολοσσός δείχνει να… χλιμιντρίζει ξανά. Η διπλή επικράτηση της Ferrari αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτούμε πως τα αυτοκίνητα των – φαινομενικά – βασικών αντιπάλων της, δεν κατάφεραν καν να φτάσουν στον τερματισμό. Εκεί που έφτασαν οι… ασθμαίνουσες Mercedes του Χάμιλτον και του Ράσελ.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, με κάμποσα μηχανικά προβλήματα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα στο 55ο γύρο και η κακή μέρα για την Red Bull ολοκληρώθηκε με την εγκατάλειψη του Σέρχιο Πέρεθ στον προτελευταίο γύρο.

Η κούρσα στην πίστα της Μανάμα και οι επιδόσεις των δύο οδηγών, όπως και χθες στα δοκιμαστικά, έδειξαν πως το φετινό μονοθέσιο (F1-75) της διάσημης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ βελτιωμένο και σε θέση να μπει «σφήνα» σε Red Bull και Mercedes στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, θέλοντας να βάλουν τέλος στην αναμονή τόσων ετών…

Γκραν Πρι Μπαχρέιν αποτελέσματα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς