27.5 C
Athens

Η ΑΕΚ πήρε 10 με… πόνο!

Η Ένωση επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια και το κιτρινόμαυρο πάρτι ξεκινά! Καρδιοχτύπησαν μετά την αποβολή του Λόπεζ στο 80' οι πρωταθλητές, αλλά τέλος καλό όλα καλά (1-1)

Η ΑΕΚ μούλιασε από ιδρώτα και βροχή, αλλά το τελικό σφύριγμα μετά από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων λύτρωσε τους πρωταθλητές, στέλνοντάς τους στο γκαλά του Μόντε Κάρλο.

Η Ένωση θα τινάξει το αστροσέντονο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η ψυχή παικτών και οπαδών πήγαν στη θέση τους μόνο όταν ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ σφύριξε τη λήξη του ματς, 1-1. Με τη νίκη 2-1 επί Βίντι στη Βουδαπέστη προκρίθηκε η Ένωση στους ομίλους κι ευτυχώς γι αυτήν όταν όλοι προσεύχονταν να μη συμβεί το απευκταίο, ο λαός ήταν εκεί και την έσωσε. Τέλος καλό, όχι καλά…

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Όταν στο 80’ αποβλήθηκε με ανόητο τρόπο ο Λόπεζ, η ΑΕΚ πηγαινοερχόταν από τον παράδεισο στην κόλαση σε κάθε κατεβασιά της Βίντι όλοι έτρεμαν. Μυστηριωδώς η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια κι απαράλλαχτη μ’ αυτήν της Βουδαπέστης και προβλημάτισε, αλλά ποιος ασχολείται τώρα… Η ΑΕΚ βάζει από χέρι 15 εκατ. ευρώ στο ταμείο και μπαίνει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι αυτό μετράει. Η κλήρωση θα γίνει στο Μονακό Πέμπτη βράδυ κι η ΑΕΚ θα είναι εκεί μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

 

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να κοντρολάρει το παιχνίδι, να κρατήσει την μπάλα και να μην αφήσει τους Ούγγρους να πλησιάσουν στην περιοχή του Μπάρκα. Παράλληλα, στην επίθεση όλο και κάτι έκανε με τις εμπνεύσεις του Μάνταλου και του Λιβάγια.

Ωστόσο, επειδή μια μεγάλη πρόκριση ξεκινάει από έναν μεγάλο τερματοφύλακα, στο μισάωρο ο Μπάρκας πετάχτηκε με… ελατήριο ακριβώς στο «Γ» της εστίας σε φάουλ του Λάζοβιτς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ απάντησε με μακρινό σουτ του Σιμόες, το οποίο απέκρουσε ο Ούγγρος γκολκίπερ αλλά κανένας κιτρινόμαυρος δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.

Προς το τέλος ο Λιβάγια είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε άουτ. Συνοπτικά, η ΑΕΚ πήγε το παιχνίδι εκεί που τη συνέφερε και καλά έκανε.

Στο δεύτερο μέρος ξαναγύρισε και πάλι στο ΟΑΚΑ η βραδιά της Βουδαπέστης, όπου η ΑΕΚ παρουσιάστηκε και πάλι αποσυντονισμένη, μόλις προηγήθηκε στο σκορ στο 49 με πέναλτι του Μάνταλου. Αυτό είχε ως συνέπεια οι Ούγγροι να βγουν μπροστά και σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, οι Ούγγροι σε κόντρα επίθεση ισοφάρισαν με το Νέγκο.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ προσπάθησε να νικήσει τον… εφιάλτη που παρουσιάστηκε μπροστά της με διάφορες αυτοθυσίες και το Μπάρκα ν’ αναδεικνύεται και πάλι σε σωτήρα, όταν απέκρουσε νέο φάουλ του Λάζοβιτς.

Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη αποβλήθηκε ο Λόπεζ και τότε ο κόσμος τον… αντικατέστησε. Δημιούργησε εκρηκτική ατμόσφαιρα κι έτσι το ματς κύλησε μέχρι το τέλος. Στην τελευταία ανάσα ο Γιούχας το τελευταίο σουτ κι ευτυχώς η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Αποβολή – σοκ του Λιβάγια

Ο Κροάτης κλώτσησε τον Λάζοβιτς μετά τη λήξη του αγώνα και ο Πολωνός ρέφερι του έδειξε την κόκκινη. Εφόσον δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό, ο Λιβάγια θα χάσει όλο τον πρώτο γύρο των ομίλων!

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπεζ, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Άλεφ)

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς