22.6 C
Athens

Άγιαξ – Φέγενορντ 3-2: Λύτρωση στο 86′ και ένα βήμα πιο κοντά στο 36ο πρωτάθλημα

Η Αϊντχόφεν περίμενε ένα δώρο από τη Φέγενορντ που ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για να βάλει δύσκολα στον Άγιαξ και να του κόψει βαθμούς στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Ρότερνταμ που είναι μεγάλο αουτσάιντερ για την κατάκτηση της κορυφής στην Eredivisie το κατάφερε, αλλά στο φινάλε η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ πήρε βαθιά ανάσα αφού μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-2 του πρώτου μέρους και να επικρατήσει με 3-2.

Ο σοκαριστικός αποκλεισμός στο Άμστερνταμ από την Μπενφίκα έφερε αναταράξεις στους γηπεδούχους που κυνηγούν το 36ο πρωτάθλημα τους: Η Φέγενορντ εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα και προηγήθηκε στο 8′ με το γκολ του Σινιστέρα που ήταν και το πρώτο των φιλοξενούμενων στο Άμστερνταμ μετά το 2017!

Ο Αλέ απάντησε σχεδόν άμεσα, αλλά ο Τιλ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που ήταν πολύ καλύτεροι.

Γρήγορα ο Τεν Χαγκ προχώρησε σε αλλαγές και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Κλάεσον, Μπρόμπι και Ταγλιαφίκο έκαναν πιο επιθετικό τον Αίαντα που πίεσε καλύτερα και ισοφάριθσε στο 78′ με τον Τάντιτς. Ο Μπρόμπι άγγιξε το 3-2, το οποίο τελικά πέτυχε ο Άντονι στο 86′ με υπέροχο πλασέ μετά το γύρισμα του Ταγλιαφίκο από τα αριστερά.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζράουι, Τίμπερ, Μαρτίνες (90+1′ Σουρς), Μπλιντ (69′ Ταγλιαφίκο), Άλβαρες (46′ Κλάεσον), Γκράφενμπερχ, Άντονι, Μπέργκχαους (69′ Μπρόμπι), Τάντιτς, Αλέ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρσιάνο, Γκερτρούιντα, Τράουνερ, Σενεσί, Μαλάσια, Τούρνστρα (63′ Χέντριξ), Άουρσνες, Σινιστέρα (83′ Πέντερσεν), Τιλ, Νέλσον, Ντέσερς (76′ Λίνσεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς