18.4 C
Athens

Super League: Ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, μάχη Ευρώπης στο Βικελίδης

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με φόντο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια κρύβει το αποψινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τα φώτα να πέφτουν κυρίως στη μάχη του Χαριλάου ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό

Γεμάτο με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και δύο ντέρμπι με πολλαπλά βαθμολογικά κίνητρα είναι το αποψινό (20/03) πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, με τα φώτα να πέφτουν περισσότερο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, παρόλο που το ζευγάρι «ΑΕΚ-ΠΑΟΚ» είναι πάντα πιο εμπορικό, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.

Στο δια ταύτα, ο λόγος εντοπίζεται στο βαθμολογικό κίνητρο που είναι σαφώς πιο έντονο για τις ομάδες του Μπούργος και του Γιοβάνοβιτς, με τη σημερινή τους κόντρα να κρίνει πολλά αναφορικά με το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα της τετράδας με φόντο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League της επόμενης περιόδου.

Στα αγωνιστικά, οι Πράσινοι έχουν να διαχειριστούν κομβικές απουσίες και πολλά κενά στα βασικά τους πλάνα, καθώς εκτός αποστολής για το ματς τέθηκαν οι Κουρμπέλης, Γκατσίνοβιτς και Ρουμπέν Πέρεθ, ενώ θα απουσιάσουν ξανά οι ανέτοιμοι Βέλεθ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης και Ιωαννίδης.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς χαμογελούν για την επιστροφή του Ματέο Γκαρσία στα πλάνα του Μπούργος, με τον Αργεντινό τεχνικό πάντως να μην έχει στη διάθεσή του τον συμπατριώτη του (Ντανιέλ Μαντσίνι), ενώ έχει να διαχειριστεί και δύο απουσίες λόγω κορωνοϊού. Σέντρα στις 19:00 στο Χαριλάου, με τον κόσμο του Άρη να υποστηρίζει την ομάδα του εμπράκτως αφού στις κερκίδες του γηπέδου αναμένονται περίπου 12.000 φίλαθλοι.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ έχοντας ακόμα το μυαλό του στην οκτάδα του Conference League και τις μάχες του με τη Μαρσέιγ δεν «καίγεται» για τη νίκη και δεδομένα θα παραταχθεί με σημαντικές αλλαγές, τη στιγμή που στο στρατόπεδο της Ένωσης επικρατεί ενθουσιασμός για την πρώτη εμφάνιση του Γκρεγκόρτζ Κριχόβιακ και ανάγκη για το τρίποντο, ώστε να «σπάσει» και η κακοδαιμονία της ομάδας με αντίπαλο το σύνολο του Λουτσέσκου. Σέντρα στις 19:30 σε ένα ΟΑΚΑ που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 13.000 οπαδούς της Ένωσης.

Aναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Κυριακή 20 Μαρτίου
15:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός / Novasports Prime
19:00  Άρης – Παναθηναϊκός / Novasports Prime
19:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ / COSMOTE SPORT 1 HD

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς