27.5 C
Athens

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3: Νικαιώτικη καταιγίδα σάρωσε το Ηράκλειο (vid)

Με μια απίθανη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ΟΦΗ, ο (άνετος βαθμολογικά) Ιωνικός επιβλήθηκε με 3-2 των Κρητικών στο Ηράκλειο και απομάκρυνε για τα καλά τις όποιες συζητήσεις αναφορικά με την παραμονή.

Οι Νικαιώτες ήταν εκπληκτικοί στα πρώτα 45′ όταν και βρήκαν τα τρία γκολ που ουσιαστικά τους έδωσαν τη νίκη: Οι στημένες φάσεις έδωσαν τη λύση, με τον Ρομαό να ανοίγει το σκορ με υπέροχη κεφαλιά στο 11′.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν κατά κράτος τη μάχη στη μεσαία γραμμή και στο 39′ ο Άοσμαν με νέα ασίστ βρήκε τον Μύγα ο οποίος στα δεξιά στην αντεπίθεση έπιασε το διαγώνιο σουτ για να κάνει το 0-2. Διαστάσεις… θριάμβου έδωσε στο 45′ ο Ντάλσιο, όταν μετά την πάσα του Βαλεριάνου έπιασε το τέλειο πλασέ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Επασί.

Το θετικό για τον ΟΦΗ ήταν πως πρόλαβε έστω να μειώσει σε 1-3 αμέσως μετά τη σέντρα για το γκολ, όταν από τη σέντρα του Ντε Γκουζμάν ο Λουίζ Φελίπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος είχε ελάχιστες καλές στιγμές, με τον Ιωνικό να αφήνει όπως είναι λογικό την μπάλα στους Κρητικούς, οι οποίοι μείωσαν στο 56′ με τον Ντουρμισάι σε 2-3 για να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αλλαγές μετά το 70′ ρίχνοντας στο ματς Μπουζούκη και Τσιλιανίδη, αλλά οι Κρητικοί δεν φάνηκαν απειλητικοί. Σημειώνεται πως η μοναδική μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο φινάλε, με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει ενστικτωδώς την προσπάθεια του Φελίπε.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Σελίμοβιτς (46΄ Γιαννούλης), Βούρος, Μαρινάκης (69΄ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν (69΄ Μπουζούκης), Λάμπρου (46΄ Διαμαντής), Ντουρμισάι (76΄ Βαν Ντούινεν), Φελίπε

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (68΄ Κιάκος), Λένις (90΄ Μάναλης), Τουράμ (77΄ Μάντζης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς