16.8 C
Athens

Indian Wells: Έγραψε ιστορία στην Καλιφόρνια η Σάκκαρη, προκρίθηκε στον τελικό και ονειρεύεται την κούπα!

Ο «σίφουνας» που ακούει στο όνομα Μαρία Σάκκαρη εξακολουθεί να κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία στην Αμερική και με μία ακόμα ονειρική εμφάνιση εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής και πλέον «αγγίζει» την 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στη WTA!

Μία Μαρία Σάκκαρη… όνειρο έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ και με μία ακόμα τρομερή εμφάνιση «σκόρπισε» την Μπαντόσα με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του Indian Wells, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ στην μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα πορείας της στον χώρο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε με πλάνο και ψυχή, κέρδισε όλες τις λεπτομέρειες απέναντι στην επίσης εξαιρετική Μπαντόσα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το σερβίς της, μείωσε τα αβίαστα λάθη της και με σημαντικά μπρέικ «έσπασε» την τελευταία κατάρα των ημιτελικών για να κερδίσει με το σπαθί της το δικαίωμα να ονειρεύεται – διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο σε λίγες ώρες από τώρα, στο πρώτο Masters της σεζόν.

Μάλιστα, η απίθανη Μαρία με τη σημερινή της σπουδαία επικράτηση εξασφάλισε τουλάχιστον την άνοδό της στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για Ελληνίδα αθλήτρια του τένις, καθώς καμία άλλη στο παρελθόν δεν έχει φτάσει έως αυτό το σημείο.

Με πιθανή επικράτησή της στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα βρεθεί αγκαλιά ακόμα και με την δεύτερη (!) θέση στη σχετική κατάταξη, ενώ θα προσθέσει και περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Ασύλληπτη η «Σακ» βιώνει τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα της, που τα τελευταία χρόνια έχει τρομερά ανοδική πορεία και της προσφέρει -κυρίως- δάκρυα χαράς. Εμείς μένουμε να τη θαυμάζουμε και να την χειροκροτούμε!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς