16.1 C
Athens

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο απίθανος Τεντόγλου με ιστορικό άλμα! (vid)

Ο Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του με ένα μυθικό άλμα στα 8,55μ. και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου καταγράφοντας την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Μαγικός και ανεπανάληπτος Μίλτος Τεντόγλου! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατέκτησε έναν ακόμα τεράστιο τίτλο στην τεράστια καριέρα του αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Stark Arena του Βελιγραδίου και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ανήμερα των 24ων γενεθλίων του!

Τι κι αν το πρώτο του απίθανο άλμα ήταν άκυρο για ελάχιστα χιλιοστά; Το δεύτερο ήταν ο ορισμός της απάντησης. Ο ορισμός του εκπληκτικού άλματος! Ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο απογειώθηκε στη δεύτερη προσπάθεια του στα 8,55 μέτρα και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, δύο χρόνια μετά τα 8,38μ. που είχε καταγράψει στη Γλασκώβη στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Μάλιστα, αυτό ήταν το έκτο κορυφαίο άλμα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και τρίτο στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων! Προφανώς και είναι η καλύτερη φετινή επίδοση. Δεν υπάρχουν λόγια πια για αυτόν τον τεράστιο Έλληνα πρωταθλητή που είχε στο πλευρό του τους δικούς του ανθρώπους από τα Γρεβενά που πήγαν με πούλμαν στο Βελιγράδι για να τον στηρίξουν!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΛΜΑ:

Ακολούθησε ένα τρίτο άλμα που ήταν άκυρο, ενώ το τέταρτο του ήταν στα 8,28μ. Αυτός που… φοβόταν ήταν ο Σουηδός ο Μόντλερ που έκανε εκπληκτικό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια και κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8,38μ., αφήνοντας τρίτο τον Αμερικανό Ντέντι που έκανε άλμα στα 8,27μ.

Ήδη ο Τεντόγλου γνώριζε πως είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής! Και το γιόρτασε με ένα έκτο άλμα στα 8,51μ. που ήταν το… κερασάκι στην τούρτα προτού ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς και τυλιχθεί με την ελληνική σημαία!

 

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

1.  Καρλ Λιούις (ΗΠΑ)                 8.79μ.

2.  Σεμπάστιαν Μπάγερ (Ιταλία)        8.71

3.  Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα)             8.62

4.  Μιγκέλ Πέιτ (ΗΠΑ)                 8.59

5.  Γιάγκο Λαμέλα (Ισπανία)           8.56

6.  ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ                  8.55

7.  Ρόμπερτ Εμιγιάν (Σοβιετική Ένωση) 8.49

8.  Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα)    8.46

9.  ΓιουΒον Χάρισον (ΗΠΑ)             8.45

10. Λάρι Μίρικς (ΗΠΑ)                 8.44

11. Μάικ Πάουελ (ΗΠΑ)                 8.44

12. Λούβο Μανιόγκα (Νότια Αφρική)     8.44

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς