17.7 C
Athens

Ο Φέντερερ προσφέρει 500.000 δολάρια σε παιδιά της Ουκρανίας

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδειξε ακόμα μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο Ελβετός θρυλικός τενίστας ανακοίνωσε πως προσφέρει μέσω του ιδρύματός του 500.000 δολάρια για την υποστήριξη των παιδιών στην Ουκρανία προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μετά τη ρώσικη εισβολή.

Αναλυτικά όσα έγραψε: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία φρικάρει εμένα και την οικογένειά μου. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες από τα βάσανα αθώων ανθρώπων. Υποστηρίζουμε την ειρήνη.

Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά με την υποστήριξή μου. Περίπου 6 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας δεν πηγαίνουν σχολείο. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση. Θέλουμε να τους υποστηρίξουμε στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά τραυματικής εμπειρίας. Θα παρέχουμε υποστήριξη σε παιδιά από την Ουκρανία.

Μέσω του Ιδρύματος Ρότζερ Φέντερερ, θα υποστηρίξουμε το War Child Holland με μια δωρεά 500.000 δολαρίων για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της Ουκρανίας θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς