15.9 C
Athens

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στην τελευταία θέση ο Ανδρικόπουλος

Τη 12η και τελευταία θέση στον τελικό του τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου κατέλαβε ο Νίκος Ανδρικόπουλος, με άλμα στα 16,05 μέτρα.

Ο 23χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 16,05 μ. και συνέχισε με άκυρο άλμα. Στην τρίτη του προσπάθεια, που αποτελούσε και την τελευταία του ευκαιρία για να βρεθεί εντός 8άδας και να συνεχίσει, κατέγραψε άλμα στα 15,74 μέτρα, με αποτέλεσμα να τερματίσει 12ος.

«Δεν αγωνίστηκα όπως θα ήθελα, αλλά κρατάμε τη συμμετοχή για τη συνέχεια. Υπάρχουν τεχνικά λάθη, τα οποία έχουμε εντοπίσει και πιστεύω πως στον ανοιχτό θα είμαι πολύ καλύτερος. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί ενόψει της θερινής περιόδου, κυρίως αυτές που έχω εγώ για τον εαυτό μου», τόνισε μετά τον αγώνα του ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος μάλιστα… τόλμησε μια πρόβλεψη για την παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους αργότερα μέσα στη μέρα. «Θα κάνει 8,39 μ. και θα κερδίσει!», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κουβανός Λάζαρο Μαρτίνεζ, ο οποίος στο πρώτο του άλμα πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 17.64. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πορτογάλος Πιτσάρντο με 17,46μ. και τρίτος ήταν ο Αμερικανός Σκοτ με άλμα στα 17,21μ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς