16.6 C
Athens

Ξεκάθαρα, ο Μποχωρίδης έφταιγε…

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον Παναθηναϊκό, οι σωλήνες του βόθρου έσπασαν και τα λύματα πλημμύρισαν το διαδίκτυο και τα social media. Όταν το μεροκάματο είναι δύσκολο, ψάχνεις να βρεις τον υπαίτιο στο πρόσωπο του Μποχωρίδη...

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον Παναθηναϊκό σε μια ιστορική βραδιά στο ΣΕΦ. Θα έγραφα «με πρωτοφανή τρόπο», ας όψεται όμως εκείνο το 73-38 που σαδιστικά δεν έσπασε μετά το ερυθρόλευκο fair play. Σαδιστικά, διότι από εδώ και πέρα κανένας οπαδός του Παναθηναϊκού δεν θα κοιμάται ήσυχος όποτε θα πλησιάζει το επόμενο ντέρμπι.

Οι Πράσινοι ζουν εφιαλτικές στιγμές το τελευταίο τρίμηνο. Παρότι η σεζόν ξεκίνησε απρόσμενα καλά με τη νίκη στο Φάληρο, τα τρία ντέρμπι που ακολούθησαν είχαν έντονο το στοιχείο του τρόμου, καθένα για διαφορετικούς λόγους. Η αρχή έγινε με το επιβλητικό 65-84 του ΟΑΚΑ, η συνέχεια ήρθε με την επική ανατροπή στον τελικό κυπέλλου και το βράδυ της Πέμπτης ο 40λεπτος εφιάλτης ήταν σα να κρατάει αιώνες.

Το χθεσινό 101-73 έχει ήδη πάρει περίοπτη θέση στην ιστορία των αιώνιων ντέρμπι, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο διασυρμό του Παναθηναϊκού με ξένους διαιτητές. For the record που λένε και οι Αγγλοσάξονες, οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των δυο ελληνικών συλλόγων έχουν ως απόλυτο κυρίαρχο τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε το σκορ στο 14-7. Ναι, ακριβώς διπλάσιες νίκες στα 28 χρόνια που οι αιώνιοι συγκρούονται και εκτός συνόρων.

Ενώ δεν ήταν ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος διασυρμός των Πρασίνων σε ντέρμπι, κάποιοι δεν άντεξαν. Το αποχετευτικό σύστημα του κεφαλιού τους εξερράγη και το μυαλό τους γέμισε ξανά λύματα. Επειδή όμως αποδεδειγμένα δεν αντέχουν (γιατί άραγε;) να γράψουν την αλήθεια, επιχείρησαν να βγάλουν αλλιώς το μεροκάματο.

Σε μια φάση στο β’ μέρος, ο Μποχωρίδης έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Σλούκα και μόνο από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Οι δυο παίκτες είχαν έναν σύντομο διάλογο μετά τη λήξη, αναφερόμενοι προφανώς στο συγκεκριμένο γεγονός. Μόνο που ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε το λάθος να γελάσει. Αυτό ήταν.

https://athlosnews.gr/mechri-tin-teleftaia-stagona/

Τα λύματα εκκενώθηκαν από τον διαδικτυακό βόθρο και γέμισαν τα social media. Για κακή τύχη των υπαλλήλων όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού δεν είδε με καλό μάτι την έμπνευσή τους να στοχοποιήσουν τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί υπαίτιοι για την κατρακύλα των Πρασίνων;

Το ελληνικό μπάσκετ βιάστηκε για δεκαετίες με αποκλειστική ευθύνη του καθεστώτος Βασιλακόπουλο, το οποίο απλώς εκτελούσε εντολές. Μέχρι που κάποια στιγμή ο καθοδηγητής ξέφυγε τελείως, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να επιστρέψει αποφασισμένος να διαλύσει όσους τον πολέμησαν τόσο βρώμικα.

Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου, Ταβουλαρέας, Συμεωνίδης, στρινγκάκια, silver alert, ο μπαξές είχε απ’ όλα. Λες και δεν θα πληρώνονταν κάποτε όλα αυτά.

Υπάρχει οπαδός του Παναθηναϊκού που δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του Δ. Γιαννακόπουλου σε όλη αυτή την ιστορία; Πιθανότατα όχι, εκτός αν είναι στενός φίλος του μεγαλομετόχου της πράσινης ΚΑΕ. Ή αν έχει κάποια οικονομική εξάρτηση από εκείνον. Τότε ναι, μπορεί ακόμα και τον Μποχωρίδη να στήσει στον τοίχο προκειμένου να μην αγγίξει το αφεντικό. Πάει κάπου το μυαλό σας;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Ο Θρύλος της Ευρώπης»: Η υπερήφανη ανάρτηση του Ολυμπιακού για τις ιστορικές ευρωπαϊκές προκρίσεις (pic)

Η γεμάτη δόξα και περηφάνια «ματιά» της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις δύο ιστορικές ευρωπαϊκές προκρίσεις για την πρώτη και την U19 ποδοσφαιρική ομάδα του «Θρύλου της Ευρώπης»

Ο Ολυμπιακός στους «4» της Ευρώπης: Σπουδαίοι ημιτελικοί για τις γυναίκες στο πόλο και τους άνδρες στο χάντμπολ

Σπουδαία και ιστορικά ματς για δύο ακόμη «ερυθρόλευκα» τμήματα του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεγάλες «μάχες» στην ημιτελική φάση του LEN Champions League για τις γυναίκες στο πόλο και στο European Cup για την ομάδα χάντμπολ

Μεντιλίμπαρ: Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και ελπίζουμε σε πρόκριση στον τελικό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας του, με τον Βάσκο να εξομολογείται πως όλα πηγαίνουν καλά και γίνονται γρήγορα και να ελπίζει σε τελικό όπως έφτασε πέρσι με τη Σεβίλλη