24.2 C
Athens

Έβερτον – Νιούκαστλ 1-0: Τρίποντο-ανάσα με γκολ του Ιγουόμπι στο 99′ (vid)

Η Έβερτον είναι ξανά ζωντανή για την παραμονή με τρίποντο που ισοδυναμεί με… έξι βαθμούς! Τα Ζαχαρωτά πανηγύρισαν μια δραματική νίκη με 1-0 απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Γκούντισον Παρκ» και βρίσκονται στο +3 από την παραμονή με δύο παιχνίδια λιγότερα από τη Γουότφορντ που βρίσκεται στην κορυφή της επικίνδυνης ζώνης.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ κινδύνευσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, αλλά άντεξε στην πίεση και παρότι στο 83′ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της σωστής αποβολής του Άλαν, αλλά βρήκε το γκολ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

O Ιγουόμπι έπαιξε το ένα-δύο με τον Κάλβερτ-Λιούιν και ο Άγγλος τον βρήκε με τακουνάκι για να σημειώσει εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ το 1-0 και να ξεσπάσουν πανηγυρισμοί στις εξέδρες.

Η αναμέτρηση βέβαια επισκιάστηκε στο 49ο λεπτό από έναν εισβολέα που δίχως να τον αντιληφθεί κανείς μπήκε στο χορτάρι και δέθηκε στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς φορώντας την μπλούζα «Just Stop Oil», μιας βρετανικής οργάνωσης που έχει ως σκοπό τη διακοπή κάθε προμήθειας ορυκτών καυσίμων από τη χώρα.

Το παιχνίδι διεκόπη για ένα τέταρτο προκειμένου οι άνθρωποι ασφαλείας να κόψουν το tire up και να συλλάβουν τον εισβολέα που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το… πετρέλαιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς