12 C
Athens

Θριαμβευτική πρόκριση στην παράταση για Γουέστ Χαμ και Άιντραχτ απέναντι στους Ανδαλουσιάνους! (vid)

Η Γουέστ Χαμ πέταξε εκτός Europa League τη… μόνιμη κάτοχο Σεβίλλη! Οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με 2-0 των Ανδαλουσιάνων στην παράταση και πέρασαν στους «8» της διοργάνωσης ολοκληρώνοντας τη μεγάλη έκπληξη!

Τα Σφυριά γνώριζαν πως είχαν δύσκολο έργο λόγω της ήττας με 1-0 στο πρώτο ματς αλλά κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή με υπομονή και δίχως να αισθανθούν μεγάλη πίεση. Το γκολ του Σούτσεκ στο 39′ με κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της παράτασης, εκεί όπου η κουρασμένη Σεβίλλη λύγισε στο 112′ από το γκολ του Γιαρμολένκο ο οποίος δεν το πανηγύρισε λόγω των όσων συμβαίνουν στην πατρίδα του την Ουκρανία.

Στα προημιτελικά βρίσκεται και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που απέκλεισε την έτερη από την Ανδαλουσία, Μπέτις. Οι Βερδιμπλάνκος ήθελαν ένα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση και το βρήκαν λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο έξτρα ημίωρο, εκεί όπου μεγάλες φάσεις δεν υπήρχαν και οι Ισπανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τελικά το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην Άιντραχτ ήρθε στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου και πριν η αναμέτρηση οδηγηθεί στα πέναλτι.

Από την εκτέλεση φάουλ, ο Χιντερέγκερ πήδηξε για την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1), με οπαδούς, προπονητές και παίκτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Λεβερκούζεν – Αταλάντα 0-1 (90+1′ Μπογκά) [2-4]

Ερυθρός Αστέρας – Ρέιντζερς 2-1 (10′ Ίβανιτς, 90+3′ πεν. Μπεν / 56′ Κεντ) [2-4]

Γαλατάσαραϊ – Μπαρτσελόνα 1-2 (28′ Μαρκάο / 37′ Πέδρι, 50′ Ομπαμεγιάνγκ) [1-2]

Μονακό – Μπράγκα 1-1 (90′ Ντισασί / 20′ Ρουίθ) [1-3]

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπέτις 1-1 παρ. (120+1′ Χιντερέγκερ / 90′ Ιγκλέσιας) [3-2]

Λιόν – Πόρτο 1-1 (13′ Ντεμπελέ / 27′ Πεπέ) [2-1]

Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη 2-0 παρ. (39′ Σούτσεκ, 112′ Γιαρμολένκο) [2-1]

  • Η Λειψία έχει προκριθεί άνευ αγώνος στους «8» του Europa League λόγω της τιμωρίας της Σπαρτάκ Μόσχας από την UEFA.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς