24.6 C
Athens

Μήνυμα προς εξυγιαντές λεβέντες: Η μέρα του αρχιδιαιτητή Καλογερόπουλου αργεί πολύ ακόμα…

Αφού ξεκαρδίστηκε με τις «απειλές» Γρατσάνη, ο Χρήστος Υφαντής απευθύνεται όσο πιο σοβαρά μπορεί σε όσους νομίζουν πως αν αντικατασταθεί ο Κλάτενμπεργκ με τον Καλογερόπουλο, θα πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό...

Στις 18.11.2021 ο κ. Ευάγγελος (Βαγγέλης για τους φίλους) Γρατσάνης, διαιτητής του πίνακα της 1ης κατηγορίας (Super League 1) κατέθεσε στην ΚΕΔ/ΕΠΟ «κώλυμα διαρκείας έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου» διαμαρτυρόμενος για την στάση και την τακτική του Προέδρου της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ απέναντι στους Έλληνες διαιτητές.

Με την απόφαση του αυτή γέλασε ο κάθε πικραμένος, αλλά «ok» μεγάλο παιδί είναι, καταλαβαίνει (υποτίθεται) τι κάνει, έχει την ευθύνη των πράξεων του και τα σκυλιά δεμένα! Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που είδε την γυναίκα του (την διαιτησία) να τον απατάει και έκοψε το πέος του!

Έως τότε, η πλέον ασφαλής εκτίμηση για τις ικανότητες του κ. Γρατσάνη στην διεύθυνση αγώνων της 1ης κατηγορίας είχε έρθει από τον κ. Τάσο Τσατάλη, ο οποίος στις 21.10.2018, μετά τη λήξη του αγώνα Απόλλων – ΑΕΚ είχε αναρωτηθεί δημοσίως στην ιστοσελίδα sportfm.gr (και εγγράφως) με την υπογραφή του «Μα, είναι δυνατόν να σφυρίζει Super League διαιτητής σαν τον Γρατσάνη;»…

Από τότε κύλησε πολύ νερό κάτω από τις γέφυρες, ο κ. Γρατσάνης τον Νοέμβριο του 2021 αποφάσισε ο ίδιος πως δεν θέλει να διευθύνει αγώνες της 1ης κατηγορίας, τον ξέχασε ο κόσμος, κάπου παράπεσε το σήμα του κι εκεί που η συνέχιση της παρουσίας του στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας ήταν απολύτως αδύνατη, ξαναχτύπησε.

«Ο Κλάτενμπεργκ μας θεωρεί Ουγκάντα. Αν ανανεώσει το συμβόλαιο του εγώ θα παραιτηθώ. Είναι γελοίο να ορίζονται ξένοι διαιτητές στην Super League 2» δήλωσε, έμπλεος ιερής διαιτητικής αγανάκτησης ο κ. Γρατσάνης σε γνωστή ιστοσελίδα (soccerplus.gr) και εσχίσθη το καταπέτασμα του ουρανού στην Ελβετία, όπου κατοικοεδρεύουν κάτι περίεργοι οργανισμοί με τις επωνυμίες FIFA και UEFA!

Έντρομοι οι ειδικοί της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαιτησίας συνομιλούν από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η δήλωση Γρατσάνη για το μαύρο μέλλον που περιμένει τον κόσμο της σφυρίχτρας που θα κληθεί να συνεχίσει να διευθύνει αγώνες, όταν ένας ολόκληρος Γρατσάνης θα έχει παραιτηθεί! «Δεν αντέχεται αυτό το βάρος» είναι η πρώτη εκτίμηση των ειδικών.

Έως και κοινή συνεδρίαση των δύο ΚΕΔ (της FIFA και της UEFA) ετοιμάζεται, με συμπροεδρία Ινφαντίνο – Τσέφεριν, οι οποίοι αναλογιζόμενοι το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους τους με μια τέτοια αναντικατάστατη απουσία παράτησαν τις τεράστιες διαφορές τους για την European Super League και το ανά διετία FIFA World Cup και τρέχουν να προλάβουν το κακό που τους βρήκε απολύτως ανέτοιμους!

Σοβαρά τώρα, με την ευκαιρία και της μοναδικής σε γραφικότητα δήωσης του κ. Γρατσάνη: Λεβέντες, που ζείτε και αναπνέετε με το όνειρο να διώξετε από την ελληνική ΚΕΔ τον κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την παρέα του, κάπου ώπα!

Ακόμη και όσοι σας ακολουθούν σε αυτή την φιλοδοξία ήδη ή είναι διατεθειμένοι να σας ακολουθήσουν αν τους πείσετε αγανακτούν με αυτές τις παπαρολογίες που δημοσιοποιείτε και με τις οποίες υποθέτετε προφανώς πως θα πετύχετε τον στόχο σας.

Η λογική «θέλω να διώξω τον Κλάτενμπεργκ, επειδή δεν βλέπω άσπρη μέρα στο πρωτάθλημα» και για το λόγο αυτό «κινητοποιώ έναν Σταυρίδη από την Κατερίνη κι έναν Γρατσάνη από τα Τρίκαλα» είναι, εκτός από αστεία, εξαιρετικά αποδυναμωτική για τον στόχο σας.

Δεν ξέρω τους λόγους που επιθυμείτε να φύγει ο κ. Κλάτενμπεργκ, αναγνωρίζω το δικαίωμα σας να μην συμφωνείτε με την επέκταση του συμβολαίου του, αρνούμαι αυτές τις αστειότητες των καλοπληρωμένων παπαγάλων «μιλάει κάθε μέρα με τον Ολυμπιακό», αποκρούω αυτές τις χοντράδες περί «οικότροφου Μανούχου στο Καραϊσκάκης» (οι αριθμοί άλλα λένε), αλλά όλα έχουν ένα όριο, ακόμη και ο αυτοεξευτελισμός!

Όποιος σας έψησε πως με τον Σταυρίδη, τον Γρατσάνη και τον Σκουλά και τα όσα αυτοί λένε θα ταραχτεί ο Κλάτενμπεργκ, θα αναρωτηθούν η FIFA και η UEFA «τι συμβαίνει στην Αθήνα», θα βγάλει μαντίλι να κλάψει ο Λάκοβιτς και θα τρομοκρατηθεί ο Ινφαντίνο, σας είπε ψέματα και τον πιστέψατε.

Δεν με ενδιαφέρει να φύγει ή να μείνει ο κ. Κλάτενμπεργκ, έτσι ή αλλιώς πάλι με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή θα τα βάζετε όποιος και αν είναι αρχιδιαιτητής (ξένος εννοείται). Η στιγμή που θα εγκατασταθεί στο Πάρκο Γουδή ο τιτανοτεράστιος Καλογερόπουλος με την παρέα από τη Γλυφάδα αργεί πολύ ακόμη, οι μέρες που έρχονται είναι «πονηρές» και «σε ενδιαφέρουσα», κανένας δεν γνωρίζει τι θα προκύψει, δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος ο Άγγλος, δεν είναι καν «ασθενής».

Είναι, όμως, δυνατόν να πιστεύετε βάσιμα και να επικοινωνείτε εξ αυτού του λόγου δηλώσεις Γρατσάνη, σύμφωνα με τις οποίες θα παραιτηθεί αν ανανεώσει το συμβόλαιο του ο κ. Κλάτενμπεργκ; Σοβαρά τώρα;

Μόλις τις διαβάσει η UEFA θα επιβάλλει, αυθωρεί και παραχρήμα, την επέκταση του συμβολαίου με διπλά λεφτά ως φόρο τιμής στην καριέρα του Άγγλου πρώην διαιτητή, που τόσο βάναυσα επιχειρεί να την απαξιώσει ένας Γρατσάνης, χωρίς να καταφέρνει ούτε να την γρατσουνίσει. Είναι, πριν και πάνω από όλα, ύβρις αυτό που συμβαίνει.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Υ.Γ. Κουιζ! Μεταξύ της Super League 1 και της Super League 2 ποια κατηγορία χρειάζεται περισσότερο τους ξένους διαιτητές;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Η υπόθεση Κάρμο, ο Κονσεϊσάο και τα μεγάλα deals του Πίντο Ντα Κόστα στην Πόρτο

Ο πρόεδρος της Πόρτο έριξε «βόμβα» για το μέλλον του Κάρμο στον Ολυμπιακό και ο ΑΘΛΟΣ αναλύει τα δεδομένα μίας περίπλοκης υπόθεσης που μπορεί να μετατρέψει τον υψηλόσωμο στόπερ από την Ανγκόλα στην πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών στην Ελλάδα

Ολυμπιακός: Το βλέμμα της ανατροπής από τον αρχηγό, η «έκρηξη» του πάγκου και ο… φίλαθλος Μιλουτίνοφ (vid)

Η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Stark Arena μέσα από τον φακό της ερυθρόλευκης ΚΑΕ: Το γούρικο τελετουργικό πριν το ματς, το βλέμμα της νίκης από τον Κώστα Παπανικολάου και ο... guest Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο κόκκινος power ranger του Βελιγραδίου και η άμυνα για σεμινάριο στη βραδιά-δήλωση του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μία τεράστια νίκη στο Βελιγράδι κόντρα σε όλους και σε όλα, με τον Γουίλιαμς-Γκος να φωνάζει «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και την άμυνα από ατσάλι να τους διατηρεί σε τροχιά τετράδας