14.4 C
Athens

Μπράιτον – Τότεναμ 0-2: Ζωντανή για τετράδα με ιστορικό ρεκόρ του τρομερού Κέιν (vid)

Η Τότεναμ ξαναμπήκε σε ευρωπαϊκή τροχιά μερικά 24ωρα μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα Σπιρούνια πέρασαν από το Amex επικρατώντας με 2-0 της Μπράιτον που υπέστη την 6η σερί ήττα της στην εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Οι Γλάροι που είναι άνετοι βαθμολογικά (για την ώρα) είχαν 15 τελικές αλλά ούτε μία φορά δεν επενέβη ο Λορίς αφού ως συνήθως ήταν άστοχοι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 37′ ο Κουλουσέφσκι έπιασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στον Ρομέρο και να καταλήγει στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Σάντσεθ.

Αυτός που δεν γινόταν να λείπει από τα γκολ ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος είχε αγγίξει το 0-1 πριν τον Ρομέρο, αλλά τελικά έκανε το 0-2 στο 57′ με φανταστικό πλασέ έπειτα από την κάθετη πάσα του Μπεντανκούρ.

Μάλιστα, ο Άγγλος πέτυχε κάτι ιστορικό αφού έφτασε τα 95 γκολ εκτός έδρας και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ σε ματς εκτός έδρας ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ που είχε 94 σε 243 εμφανίσεις (104 περισσότερες από τον Άγγλο φορ της Τότεναμ)!

Η Μπράιτον πίεσε για να βρει το γκολ αλλά δεν το κατάφερε, με την Τότεναμ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με τον Ρεγκιλόν και τον Κέιν και συνολικά να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα για να φτάσει τους 48 βαθμούς και να πλησιάσει την τετράδα.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν (78′ Μόντερ), Ντανκ, Κουκουρέγια, Γκρος (78′ Λάμπτεϊ), Μπισουμά (62′ Γουέλμπεκ), Μαρτς, ΜακΆλιστερ, Τροσάρ, Μοπέ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ντόχερτι (80′ Έμερσον), Σον, Κουλουσέφσκι, Σον (80′ Λούκας), Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς