21.2 C
Athens

Μάιντς – Ντόρτμουντ 0-1: Απόδραση με χρυσό γκολ του Βίτσελ και στο -4 από την Μπάγερν

Η Ντόρτμουντ πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη στην έδρα της Μάιντς σε εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων χάρη σε γκολ του Άξελ Βίτσελ στο 87′ (0-1).

Οι Βεστφαλοί πήραν το τρίποντο και μείωσαν στους τέσσερις τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν μετά από 26 παιχνίδια, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα κλειστή, με μεγάλη ένταση και λιγοστές φάσεις.

Ο Μάρκο Ρόζε έβλεπε την Ντόρτμουντ να μην απειλεί και στο δεύτερο μέρος αποφάσισε να ρίξει στο ματς Χάαλαντ, Ρέινα και Μπραντ. Ο Νορβηγός φορ απείλησε στο 75′ αλλά ο Ζέντνερ απομάκρυνε και τελικά η λύση ήρθε από τα πόδια του Ρέινα στο 87′.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Βίτσελ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και έβαλε την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΜΑΙΝΤΣ: Ζέντνερ, Βίντμερ, Μπελ, Νιακατέ, Τάουερ (77′ Μπροσίνσκι), Σταχ (71′ Πάπελα), Στέγκερ, Λουκόκι, Μπέρκαρντ, Ίνγκβαρτσεν (71′ Μποέτιους), Ονισίβο

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Πάσλακ, Τζαν, Πόνγκρατσιτς, Σουλτζ, Βίτσελ, Νταχούντ (69′ Ρέινα), Βολφ (57′ Χάαλαντ), Αζάρ, Μπέλιγχαμ, Μάλεν (69′ Μπραντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς