16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το σενάριο που του «σφραγίζει» το πλεονέκτημα έδρας στα play-off

Το χθεσινό «σπάσιμο» της κατάρας στο Κάουνας άνοιξε εν πολλοίς τον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στον Ολυμπιακό ενόψει play-off - Διαβάστε αναλυτικά για τα σενάρια που δίνουν αυτό το προνόμιο στους Ερυθρόλευκους ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των άλλων

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαβασμένος και αποφασισμένος στο Κάουνας επικρατώντας έπειτα από έξι χρόνια «κατάρας» με 84-73 της αδιάφορης βαθμολογικά Ζαλγκίρις, σε ένα ματς που ήρθε ως αντίδραση μετά την αναπάντεχη ήττα από την Άλμπα στο Βερολίνο και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο των Ερυθρολεύκων για το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs που έπονται.

https://athlosnews.gr/zalgkiris-olybiakos-73-84-espase-tin-katara-agkalia-me-to-pleonektima-o-thrylos/

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρωστάει ακόμη 4 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της regular season στη διοργάνωση και με εξασφαλισμένη την παρουσία της στα play-off χρειάζεται τουλάχιστον τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες της δοκιμασίες προκειμένου να μη νοιάζεται για τα αποτελέσματα των άλλων (κατά βάση των Μπάγερν και Εφές) και να εξασφαλίσει από μόνη της το «εισιτήριο» για το πλεονέκτημα στο κάστρο του ΣΕΦ.

Τα ματς που ακολουθούν είναι τα εξής: Με Παναθηναϊκό (εντός), Μονακό (εκτός), Βιλερμπάν (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός).

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται 3 νίκες για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μην εξαρτιέται από τους άλλους, αλλά υπάρχουν και δύο ακόμη ανοιχτά σενάρια που του δίνουν το πλεονέκτημα έδρας ακόμα και με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια του.

Ποια είναι αυτά; Ο πρώτος αστερίσκος αφορά την Εφές που έχει να δώσει ακόμα 6 ματς μαζί με τις αναβολές που χρωστάει. Σε περίπτωση που τα κερδίσει όλα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο πρώτο σενάριο και χρειάζεται τρεις νίκες με τη σειρά του. Αν, όμως, οι Τούρκοι χάσουν έστω ένα ματς, στον Ολυμπιακό θα αρκούν και δύο νίκες για να έχει αυτός τον πρώτο λόγο ενόψει play-off.

Το ίδιο ισχύει και για την Μπάγερν, με μόνη διαφοροποίηση το γεγονός ότι οι Πειραιώτες την «έχουν» στην ισοβαθμία, αρά σε περίπτωση που οι Βαυαροί κάνουν το 5/6 στο φινάλε, τότε στην ομάδα του Μπαρτζώκα θα αρκεί μία νίκη στα 4 τελευταία παιχνίδια για να βρεθεί από πάνω τους.

Αναλυτικά η κατάταξη της Euroleague με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς τις ρωσικές ομάδες:

1. Μπαρτσελόνα 18-5
2. Ρεάλ Μαδρίτης 17-6
3. Ολυμπιακός 16-8
4. Αρμάνι Μιλάνο 16-7
5. Αναντολού Εφές 12-10
6. Μπάγερν 12-10
7. Ερυθρός Αστέρας 11-12
8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-11

9. Μονακό 11-13
10. Άλμπα Βερολίνου 9-12
11. Φενέρμπαχτσε 9-13
12. Μπασκόνια 9-15
13. Βιλερμπάν 7-16
14. Ζαλγκίρις 7-17
15. Παναθηναϊκός 6-16

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς