15.7 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο 0-1: Οι Μαδριλένοι το έκαναν ξανά! (vid)

Δυο χρόνια μετά την επική πρόκριση στο Άνφιλντ, η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο πήρε ακόμη μια, αυτή τη φορά σε βάρος της θλιβερής Γιουνάιτεντ του Ράνγκνικ

Η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει τη δυναμική προηγούμενων ετών, ωστόσο ο καθένας αντιλαμβάνεται πως σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, είναι ικανή να «σκοτώσει» με τον συνήθη τρόπο παιχνιδιού της όποια ομάδα παραπαίει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το μεγάλο θύμα των Ροχιμπλάνκος φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Κόκκινους Διαβόλους να παθαίνουν στην Αγγλία ό,τι έπαθε προ κορωνοϊού η Λίβερπουλ στη φάση των «16».

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση επικρατώντας με 1-0 των Κόκκινων Διαβόλων στο Ολντ Τράφορντ θυμίζοντας το σύνολο προηγούμενων ετών αναφορικά με τον τρόπο που αμύνθηκε και περιόρισε τους κινδύνους.

Τις τρεις προηγούμενες φορές που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε ισοπαλία στο πρώτο της παιχνίδι σε νοκ-άουτ φάση του Champions League, γνώρισε τον αποκλεισμό. Ήταν το 2012-13 απέναντι στην Ρεάλ (φάση των 16), το 2013-14 κόντρα στην Μπάγερν (προημιτελικά) και το 2017-18 όπου αναμετρήθηκε με την Σεβίλλη (φάση των 16). Η παράδοση συνεχίστηκε και το 2022, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να προστίθεται στη σχετική λίστα (φάση των 16).

Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν άξιζαν κάτι περισσότερο και πλέον θα επικεντρωθούν στην κατάκτηση της 4ης θέσης στο αγγλικό πρωτάθλημα. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι…

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 41′. Ο Ζοάο Φέλιξ άνοιξε με τακουνάκι δεξιά στον Γκριεζμάν, με τον Γάλλο αμαρκάριστο να βγάζει μια φοβερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Λόντι που εντελώς αφύλαχτος έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Ήταν η μοναδική φορά στο πρώτο μέρος που η Ατλέτικο όχι μόνο έσπασε το πρες, αλλά χτύπησε αποτελεσματικά από τα δεξιά, σε μια φάση που φαινόταν πως έψαχνε για ώρα.

Τα μόνα αξιοσημείωτα στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια δυνατή κεφαλιά του Ελάνγκα που κατέληξε άουτ, ενώ ο Ντε Πάουλ που όργωσε το κέντρο της Ατλέτικο έπιασε ένα τρομερό σουτ που υποχρέωσε σε τρομερή εκτίναξη τον Ντε Χέα.

Ο Ράνγκνικ πόνταρε πολλά στα ανεβάσματα του Νταλότ από τα δεξιά, με τον Πορτογάλο να δοκιμάζει το πόδι του δίχως να ανησυχήσει τον Όμπλακ. Η Ατλέτικο στο δεύτερο μέρος απορρόφησε την πίεση και σε συνδυασμό με τις παράξενες αλλαγές των γηπεδούχων που προκάλεσαν και τα νεύρα του Μπρούνο Φερνάντες, άντεξε και χωρίς να χρειαστούν οι μεγάλες επεμβάσεις του Όμπλακ.

Πριν από δύο χρόνια χρειάστηκε η μεγάλη βραδιά του Μάρκος Γιορέντε και οι επεμβάσεις του Σλοβένου διεθνούς κίπερ για να έρθει το διπλό στο Άνφιλντ και μάλιστα στην παράταση. Το βράδυ της Τρίτης, η Ατλέτικο ήταν ξανά ομάδα από τα… παλιά με τρόπους να χτυπήσει στην αντεπίθεση (άλλες φορές τις βγήκε κι άλλες όχι) και κυρίως με αλληλοκαλύψεις και τρόπους να κρατήσει τους Κόκκινους Διαβόλους μακριά από την περιοχή της.

Εξαιρείται μόνο η φάση του Σάντσο στο 60′, με το σουτ του Άγγλου μεσοεπιθετικού από πλάγια θέση να φεύγει ψηλά άουτ. Τα γεμίσματα στο φινάλε ήταν… βούτυρο στο ψωμί των Χιμένες, Σάβιτς και Φελίπε, με την Ατλέτικο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς στο τέλος και να βυθίζει στην εσωστρέφεια τους Άγγλους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ (84′ Μάτα), Βαράν, Τέλες, Φρεντ (75΄ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ (67′ Μάτιτς), Σάντσο, Φερνάντες (67′ Πογκμπά), Ελάνγκα (67′ Ράσφορντ), Ρονάλντο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε (80′ Κοντογκμπιά), Ερέρα, Ντε Πάουλ, Φέλιξ (90′ Φελίπε), Γκριεζμάν (90+3′ Κορέα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς