16.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο «ξεχασμένος» Κούντε δεν βρήκε χώρο και χρόνο

Ο Πιερ Κούντε δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό για διάφορους λόγους, αλλά δεν πήρε μία σειρά αγώνων στα πόδια του για να κριθεί αγωνιστικά στο 100%

Μία ασίστ σε 20 συμμετοχές. Μόλις 6 φορές στο βασικό σχήμα, τις τρεις εξ αυτών στα προκριματικά του Champions League, το περασμένο καλοκαίρι. Ένα «γεμάτο» ενενηντάλεπτο όλο και όλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η τελευταία συμμετοχή και μοναδική του, άλλωστε, μέσα στο 2022 καταγράφηκε στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναιτωλικό, παίζοντας ως αλλαγή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (9/2).

Στην πρώτη του σεζόν, όπου πέρασε τραυματισμό (διάστρεμμα), κορωνοϊό και Κόπα Άφρικα, δεν έδειξε αν πραγματικά μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα, ουδέποτε πήρε ευκαιρίες και από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει παίξει όλες και όλες τρεις φορές ως βασικός. Τις δύο στο Πρωτάθλημα. Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (22/9/21, 4-1), όπου έδωσε τη μοναδική ασίστ του και έπαιξε ολόκληρο ματς, ενώ κόντρα στον Ιωνικό έγινε αλλαγή στο 41′ λόγω τραυματισμού (7/11/21, 1-0). Τέλος, βασικός ήταν και στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, όπου έγινε αλλαγή στο ημίχρονο (1/12/21, 3-2), όπου η ομάδα είχε παραταχθεί με εναλλακτική σύνθεση.

Σίγουρα, το δείγμα δεν είναι επαρκές για να διαπιστωθεί αν ο Καμερουνέζος κεντρικός μέσος έχει θέση στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα δεδομένα στην παρούσα φάση δεν είναι υπέρ του παρά το συμβόλαιο που «δένει» τις δύο πλευρές έως το καλοκαίρι του 2024. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε επιμείνει πολύ για αυτήν τη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, ο Κούντε είχε απασχολήσει τον ίδιο και τον Ολυμπιακό. Ήταν Ιούνιος του 2018, όταν ο σύλλογος είχε βρεθεί κοντά στην απόκτησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά τελικά η Μάιντς ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από τους Μαδριλένους.

Ο 26χρονος χαφ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να θυμίσει τον «εκρηκτικό» μέσο των προηγούμενων ετών σε Γρανάδα και Μάιντς, αλλά σε ένα κέντρο από το οποίο έλειπε η «φρεσκάδα» και η ενέργεια στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν δεν πήρε μία σειρά αγώνων στα πόδια του για να δούμε στην πράξη αν μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι δίκαιο να κριθεί, χωρίς πρώτα να έχει παίξει…

Προφανώς, δεν έχει προλάβει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό και το ιδανικό για τον ίδιο, αλλά και για τον Ολυμπιακό (για την επένδυση που έκανε το περασμένο καλοκαίρι) είναι να πάρει ευκαιρίες μέχρι το τέλος της σεζόν για να παρθεί η ορθή απόφαση και με συγκεκριμένα αγωνιστικά κριτήρια. Οι Ερυθρόλευκοι δαπάνησαν 1.800.000 ευρώ για την απόκτησή του από τη Μάιντς, ενώ το συμβόλαιό του προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως (κυμαίνεται περίπου στις 900.000 ευρώ).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τις αποφάσεις του για ορισμένους ποδοσφαιριστές ενόψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς και ο Πιερ Κούντε φαίνεται πως βρίσκεται εκτός πλάνων. Μία δική του μεταγραφική εισήγηση, για να μην ξεχνιόμαστε. Ένα κλασικό «οκτάρι», που θέλει την μπάλα στα πόδια του για να παίρνει πρωτοβουλίες, δεν έχει πάρει συνεχόμενους αγώνες για να μπορέσει να κριθεί με ασφάλεια και επάρκεια.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό γύρω από την περίπτωσή του, καθώς στη χειρότερη σεζόν του Μαντί Καμαρά με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα μπορούσε να έχει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Προφανώς, ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει κανέναν. Ωστόσο, ευθύνη για το γεγονός πως ο Κούντε δεν βρήκε (ή δεν πήρε) χρόνο και χώρο στον Θρύλο έχουν και οι δύο πλευρές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς