17.7 C
Athens

Όταν η αλήθεια δεν αντέχεται, τα «πλυντήρια» κάνουν υπερωρίες (και υποστηρίζουν ακόμα και τον Άρη που μισούν)

Ο Mythbuster συγκινήθηκε με το αγνό ενδιαφέρον των δημοσιογραφικών υπονόμων για τον Άρη (τον οποίο κατά τα λοιπά μισούν θανάσιμα) και αναρωτιέται αν δυο πέναλτι σε τελειωμένο πρωτάθλημα μπορούν να ισοσκελίσουν τα 15 του ΠΑΟΚ σε 26 αγωνιστικές...

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη το βράδυ της Κυριακής, σε ένα ματς με αρκετές επίμαχες φάσεις. Ότι μετά το τέλος του αγώνα θα γινόταν ντόρος για τη διαιτησία από γνωστούς υπαλληλικούς κύκλους, ήταν πιο βέβαιο κι από ρωσική κυβερνητική προπαγάνδα εν καιρό πολέμου. Τυχαίος ο συνειρμός, μπορεί και όχι. Προχωράμε.

Πρώτα τα δεδομένα. Πριν την έναρξη της πρεμιέρας των πλέι οφ, οι Ερυθρόλευκοι ήταν 12 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 17 από ΑΕΚ και Άρη. Ακόμα και ο μεγαλύτερος αντιολυμπιακός δεν αμφισβητούσε το γεγονός πως η κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος είναι δεδομένη και απλώς θέμα χρόνου. Επίσης, ακόμα και ο μεγαλύτερος αντιολυμπιακός αναγνωρίζει πως δεν υπήρξε η παραμικρή διαιτητική συμβολή στη διαμόρφωση αυτού του +12.

Στην πραγματικότητα υπήρξε διαιτητική συμβολή βέβαια: αν έλειπαν Φωτιάδες και λοιποί συγγενείς της εξυγίανσης, η διαφορά του ΠΑΟΚ από την κορυφή θα ξεπερνούσε σήμερα τους 20 βαθμούς στο πιο αισιόδοξο – για τους Θεσσαλονικείς – σενάριο. Αυτά όμως δεν τα λέμε γιατί μας χαλάνε τη μανέστρα.

Δεδομένα λοιπόν, αν μια ομάδα χρειαζόταν κάτι στο κυριακάτικο ματς του Καραϊσκάκη, αυτή ήταν ο Άρης που δίνει τη μάχη του για να αφήσει εκτός Ευρώπης έναν εκ των ΑΕΚ – Παναθηναϊκού. Και επειδή η ΑΕΚ είναι βασικό «συστατικό» του συστήματος της ΕΠΟ, έχει περισσότερες… πιθανότητες (το πιάσατε το υπονοούμενο) να βρίσκεται στην τετράδα, με την ελπίδα να καταφέρει να φτάσει στους ομίλους του Conference του χρόνου και την προοπτική να προλάβει να παίξει έστω κι ένα ματς στην OPAP Arena (αν δεν ξαναπέσουν έξω οι εκτιμήσεις για τα εγκαίνια).

Επί της ουσίας η «εξυγίανση» καλείται να «διαλέξει» (στο μέτρο που της αναλογεί βεβαίως) ποιον εκ των Άρη – Παναθηναϊκού θα «προωθήσει» στη μάχη της Ευρώπης. Αν και οι Πράσινοι ήταν πρωτεργάτες στην περίφημη «εξυγιαντική συμμαχία», αποφάσισαν πριν από πολύ καιρό να αποχωρήσουν όταν έφαγαν τις πρώτες «πιστολιές» (θυμηθείτε τον περιβόητο επαναληπτικό κυπέλλου με τον αλησμόνητο διαιτητή Κύζα).

Εδώ όμως δεν… χωρούν οπαδικά. Από το να δουν τον Άρη (που έχει το… κουσούρι να διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό και άρα είναι εχθρός της δικέφαλης εξυγίανσης) σε ευρωπαϊκή θέση για ακόμα μια σεζόν, ψηφίζουν ασυζητητί Παναθηναϊκό που στην τελική μπορεί να εκτιμήσει και το καλόπιασμα.

Ο Ολυμπιακός, που δεν είχε καμία ανάγκη τη νίκη ή έστω την ισοπαλία, πήρε δυο πέναλτι κόντρα στον Άρη. Το πρώτο ήταν από αυτά που θα έδινε ακόμα ο Δ. Μελισσανίδης. Μόνο που θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκτέλεσή του, αφού ο Κουέστα παραλίγο να κάνει… τάκλιν στον Ελ Αραμπί. Η προφανής παράβαση δεν επισημάνθηκε από Μανούχο και VAR αλλά λίγο αργότερα οι Ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα με τον Σισέ.

Ο πολύ καλός Άρης ισοφάρισε και παραλίγο να προηγηθεί, αν ο Μανούχος δεν έπαιρνε πίσω το πέναλτι που αρχικώς καταλόγισε σε βάρος του Βατσλίκ. Τελικά, ο Τσέχος δεν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που υποπίπτει σε πέναλτι έχοντας φάει κλωτσιά στο… σαγόνι του. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Καμαρά του Άρη θα έπρεπε να έχει αποβληθεί σε μια από τις πολλές αφορμές που έδωσε, μια και τσακώθηκε ακόμα και με τα ποτιστικά του Καραϊσκάκη.

Το ματς εντέλει κρίθηκε από ένα πέναλτι που προήλθε από ένα καθαρό αγκάλιασμα – τράβηγμα στον Σισέ. Για το ότι υπάρχει παράβαση, δεν γίνεται λόγος, έστω κι αν δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων «πέναλτι μαρς». Για το αν θα δινόταν στον Ολυμπιακό αν απέναντί του βρισκόταν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ ή έστω ο… Βόλος του Αχιλλέα Μπέου, ούτε λόγος. Στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε όλα κι όλα τέσσερα πέναλτι. Ένα ανά έξι ματς. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ είχε 15, δηλαδή παραπάνω από μισό πέναλτι ανά παιχνίδι (0,64)!

Ο Άρης εντέλει έφυγε ηττημένος από το Καραϊσκάκη και θα πρέπει να τα βάζει με τον εαυτό του για το ότι δεν πήρε έστω έναν βαθμό. Τα σίγουρα είναι δυο: σε καμία κομβική φάση δεν ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά και δεν θα έπαιρνε το δεύτερο πέναλτι αν απέναντί του βρισκόταν «άλλος» αντίπαλος. Δεν είναι προφητεία, αλλά κοινή λογική και απλή σύγκριση με τα δεδομένα που έχουν προηγηθεί.

Είπαμε όμως, τα δημοσιογραφικά πλυντήρια έπρεπε κάτι να βρουν για να ξεπλύνουν τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί υπέρ (κυρίως) του ΠΑΟΚ. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε μια προφητεία, ευχαρίστως. Μην αποκλείσετε το γεγονός να «ευνοηθεί» ο Ολυμπιακός σε κάποιο από τα επόμενα ματς, ειδικά αν σε αυτό δεν κρίνεται το παραμικρό, όχι τόσο για τον ίδιο αλλά και τον αντίπαλό του…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Συλαϊδόπουλος: Δημιούργημα χρόνων αυτή η ομάδα, η δουλειά στην Κ19 είναι επαγγελματική

Ο κόουτς της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου τη δουλειά που γίνεται στην Κ19 και τόνισε πως έχει μείνει ακόμα ένα βήμα στο Youth League για να... τερματίσει η πίστα

Μαρινάκης στους παίκτες της ομάδας Νέων: «Μπορείτε να γράψετε ιστορία στον τελικό, να κυνηγάτε τα όνειρά σας»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχάρη τους παίκτες της Κ19 για την ιστορική πρόκριση και τους προέτρεψε να κυνηγούν πάντα τα όνειρά τους και οφείλουν στους εαυτούς τους να τα δώσουν όλα τη Δευτέρα για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού

Σίνα όπως Τζολάκης: Έτσι ήρθε η θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του UEFA Youth League (vid)

Ο Άγγελος Σίνα ακολούθησε τον δρόμο που... χάραξε πριν μερικές ώρες ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και στα πέναλτι χάρισε στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού τη μυθική πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League