24.6 C
Athens

Διαιτητικό ρεσιτάλ στη Νέα Σμύρνη

Οι ρέφερι που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ (2-2) πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων στη Super League. Ο λόγος για τον διαιτητή Γιώργο Βρέσκα (Πιερίας), τους βοηθούς Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας), Δημήτρη Γκάγκα (Λάρισας) και τον τέταρτο Αλέξανδρο Τσαμούρη (Πειραιά). Εντυπωσίασαν τον παρατηρητή διαιτησίας Σταύρο Φλώτσιο (Βοιωτίας).

Ο Βρέσκας, που ανέβηκε φέτος στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας, είχε μέντορα τον Γιώργο Μπίκα (Χαλκιδικής) τον καιρό που αγωνιζόταν στη Football League. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς είχε τον πλήρη έλεγχο. Ήταν ουσιαστικά αλάνθαστος.

Ο Ευθυμιάδης αντέδρασε σωστά στην φάση του πρώτου γκολ του ΟΦΗ. Δεν μπερδεύτηκε από την κίνηση του αμυντικού του Πανιωνίου.

O Γκάγκας κυριολεκτικά «έσωσε» τον αγώνα από διαιτητικής πλευράς. Αντέδρασε σύμφωνα με τον κανονισμό σε δύο οριακές φάσεις. Στο πρώτο και στο δεύτερο γκολ των κυανέρυθρων, βλέποντας ότι δεν υπήρχε οφσάϊντ.

Ο Τσαμούρης βοήθησε πολύ τον Βρέσκα μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας γιατί ήταν το πρώτο του ματς του διαιτητή στη Super League. Παράλληλα αντέδρασε σωστά και έγκαιρα κάθε φορά που ανέβαινε η …θερμοκρασία στους πάγκους.

Ήταν η ιδανική αρχή για τη συγκεκριμένη διαιτητική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα συγκλονιστικό ματς για το οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και οι δύο ομάδες. Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και η διαιτησία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς