20.6 C
Athens

Εξυγίανση, Φωτιάδες και Καλπαζίδηδες στην άκρη: Μέχρι την Πέμπτη «είμαστε όλοι ΠΑΟΚ»

Ο Χρήστος Υφαντής εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η μίζερη εγχώρια πραγματικότητα και οι οπαδικές διαφορές θα πρέπει να μπουν για λίγες μέρες στην άκρη, αφού τα οφέλη από μια πιθανή πρόκριση του ΠΑΟΚ θα είναι σημαντικά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 «είμαστε όλοι ΠΑΟΚ». Αφήνουμε κατά μέρος τις εθνικές διαφορές, «θάβουμε» τις πολεμικές, παγώνουμε τις αντιπαραθέσεις, «ξεχνάμε» ακόμη και τον ανεκδιήγητο Διαμαντόπουλο, που μόλις κατάλαβε ότι έπρεπε να αποβάλει τον Σοάρες «έκανε κακά και τσίσια μαζί» και κατάπιε κατακίτρινος αμάσητη την κόκκινη κάρτα (παρεμπιπτόντως «να τον χαίρεται ο κ. Κλάτενμπεργκ») και στηρίζουμε με θετική σκέψη την προσπάθεια του Δικεφάλου να προκριθεί στην επόμενη φάση του UEFA Conference League.

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης δεν μας απασχολεί το παγκόσμιο ρεκόρ του Κούρτιτς στα πέναλτι, δεν μας εντυπωσιάζει ο Φωτιάς με όσα έχει σφυρίξει, δεν συνεριζόμαστε τον Τζοβάρα, παραμένουμε ψύχραιμοι και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γάνδης και να βρεθεί στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Δεν μας πτοούν ούτε οι προκλήσεις που θα προκύψουν με τις ημερομηνίες των διοργανώσεων (σ.σ. ο ΠΑΟΚ, αν προκριθεί, δικαιούται από τον ΚΑΠ να ζητήσει αναβολές αγώνων του για να εξυπηρετηθεί στην ευρωπαϊκή του υποχρέωση), ούτε αν η γραφική ΕΠΟ θα ολοκληρώσει το Κύπελλο ή αν η Super League θα δυσκολευτεί εξαιρετικά να βρει ημερομηνίες για τα play off, ώστε να μην λήξει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο.

Συγκατανεύουμε στην δικαιολογημένη υπεροψία των οπαδών του «Δικεφάλου», χαμογελάμε στο μοναδικό πάθος των «αναλύσεων» των εργολάβων της ενημέρωσης στα ΜΜΕ, καταφάσκουμε στους οπαδικούς διθύραμβους, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τον Άλκη και το άλλο το παλικαράκι, τον Βούλγαρο Τόσκο Μποζατζίσκι, ούτε τον μικρό που μόλις χθες εξιχνιάστηκε ποιος υποψήφιος δολοφόνος ΠΑΟΚτζής τον έστειλε στο νοσοκομείο στις 30 Δεκεμβρίου 2021 για μια λάθος απάντηση στο ερώτημα «τι ομάδα είσαι;» καταμεσής μιας πλατείας.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα από την οποία εξαρτάται αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να παραμείνει στην 15η θέση του UEFA Ranking, να εκμεταλλευθεί «τα προνόμια» που προκύπτουν και στη νέα περίοδο να διεκδικήσει από πολύ καλύτερη αφετηρία μια χρονιά που θα αλλάξει το ευρωπαϊκό του status και θα του προσφέρει ένα μέλλον πολύ καλύτερο από το παρόν του.

Συμβαίνει, είναι πραγματικό, ως απολύτως αληθινό χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε: ο ΠΑΟΚ διαχειρίζεται σε τελευταία ανάλυση την καλοκαιρινή περιπέτεια όλων των ελληνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της UEFA κι αυτή η εξέλιξη δεν αφορά ούτε στον Ιβάν Σαββίδη, ούτε στον Γιώργο Σαββίδη, ούτε στον κ. Ιωάννη Καλπαζίδη και στις «επενδύσεις του» στην εξωτική Ξάνθη «χορεύοντας με τους λύκους και τις αρκούδες» ή στον κ. Αυδή και… στην Κυρά Φροσύνη.

Αναγνωρίζω πως στο οπαδικό θυμικό αυτή η στάση απέναντι σε ένα αγώνα του ΠΑΟΚ, ακόμη και στο πλαίσιο του UEFA Conference League, δεν είναι καθόλου εύκολη, οι οπαδικές συνειδήσεις πολύ δύσκολα αλλάζουν ρότα κι ακόμη δυσκολότερα αποδέχονται τον αντίπαλο ή «ομονοούν» στην επιτυχία του, αλλά η στάση των άλλων ομάδων στη διαμόρφωση του προγράμματος των play off είναι οδηγός προς συμμόρφωση απέναντι στο «κοινό συμφέρον», όπως αυτό προκύπτει από την σκληρή πραγματικότητα των βαθμών που συγκεντρώνουν οι ομάδες.

Ότι ο ΠΑΟΚ διευκολύνθηκε και σε αυτό του το αίτημα είναι μια θετική εξέλιξη, οι άλλες ομάδες λειτούργησαν «εθνικά», έτσι έπρεπε να πράξουν (και το έπραξαν, του Ολυμπιακού περιλαμβανομένου), ανεξάρτητα με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όταν οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούσαν μέρες ή ώρες ξεκούρασης με ματς απέναντι στην Άρσεναλ ή στην Αϊντχόφεν και η ΕΠΟ (του ΠΑΟΚ επίσης) τους έστελνε να παίξουν βράδυ Τετάρτης προημιτελικά Κυπέλλου και την Κυριακή πρωτάθλημα στην Τούμπα!

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι, αλλά τώρα είναι μια άλλη χρονιά, διαφορετικές οι συνθήκες, άλλοι οι πρωταγωνιστές και φαίνεται πως σε ένα θέμα οι αντίπαλοι βρήκαν τον τρόπο να συμφωνήσουν, μακάρι αυτή η συμφωνία να εξελιχθεί και σε άλλα θέματα από τα πολλά που υπάρχουν και καταταλαιπωρούν τις ομάδες και δεν τις επιτρέπουν να οριοθετήσουν την επαγγελματική τους υπόσταση με στόχο το κέρδος.

Λοιπόν, «είμαστε όλοι ΠΑΟΚ» αυτές τις μέρες και μακάρι ο Δικέφαλος να κάνει το κόλπο και να προκριθεί, θα τον χειροκροτήσουμε οι περισσότεροι, οι πιο τολμηροί θα του στείλουν και συγχαρητήρια μηνύματα, έτσι πρέπει να συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις κι όχι να διαχειρίζονται τόσο σημαντικές υποθέσεις μερικά Ορκ ή βασιλικότεροι του βασιλέως υπάλληλοι επ’ αμοιβή.

Εννοείται, πως θα στηθούμε να δούμε το ματσάκιον και θα κάνουμε κι εμείς κατεβασιά με τον Άκπομ (όπως, άλλωστε, είπε «είναι το σημαντικότερο ματς της ζωής του») ή αποκρούουμε με τον Πασχαλάκη παρέα.

Από το πρωί της Παρασκευής… έχει ο Θεός για τα δικά μας, όρεξη να ‘χουμε να «πλακωνόμαστε» στα social media (μόνο εκεί κι όχι με μαχαίρια στις πολυκατοικίες ή στις πλατείες) για τις ομαδάρες και τις προεδράρες στις οποίες ομνύουμε!!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο ξένος Τύπος για την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ: «Σκληρό χτύπημα Μεντιλίμπαρ σε Έμερι»

Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους Άγγλους να γράφουν για το «βουνό» που έχει να ανέβει η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ενόψει της ρεβάνς και τους Ισπανούς στη μάχη του Μεντιλίμπαρ με τον Έμερι στους πάγκους

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ζωντανό τον στόχο της 15ης θέσης για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν με «τεσσάρα» την έδρα της Άστον Βίλα και ζουν με το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, κρατώντας στις πλάτες τους την Ελλάδα που δίνει μάχη για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Μεντιλίμπαρ: Σεβαστήκαμε την Άστον Βίλα και ήμασταν θαρραλέοι, είμαι περήφανος για την ομάδα μου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος για τον αγωνιστικό χαρακτήρα των παικτών του και το θάρρος που έδειξαν στο Μπέρμιγχαμ σε μια θρυλική βραδιά για τον σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι