19.2 C
Athens

Το… καταραμένο πρώτο γκολ των play off

Για τρίτη σεζόν στη σειρά το πρώτο γκολ που μπαίνει στα play off αποδεικνύεται… καταραμένο, αφού η ομάδα που το πετυχαίνει δεν καταφέρνει να κερδίσει.

Φέτος, ήταν η σειρά του Αϊτόρ που σκόραρε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με την Ενωση να ισοφαρίζει τελικά σε 1-1.

Πέρυσι ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, που πέτυχε δύο τέρματα για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, αλλά ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2, ενώ το 2020 σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν ο Βαγιέμπα Σακόρ του ΟΦΗ, που είδε στο τέλος την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα από τον Άρη με 3-1.

Οι αριθμοί της 1ης αγωνιστικής των Play off:

-600 ήττες στη Α’ Εθνική/Super League έφτασε ο Άρης, που δεν είχε χάσει τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του. Σε 1841 αγώνες ο Άρης έχει ακόμα 732 νίκες και 509 ισοπαλίες.

-100 έφτασαν στο πρωτάθλημα Super League οι αγώνες, που έχουν λιγότερα από τρία γκολ. Στους υπόλοιπους 84 έχουν επιτευχθεί τουλάχιστον τρία γκολ.

-20 γκολ στη Super League έφτασε το Τσούμπα Άκπομ, με το νικητήριο επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ο 42ος ποδοσφαιριστής που βάζει τουλάχιστον 20 γκολ για τον ΠΑΟΚ.

-5 ισοπαλίες με σκορ έχουν τα 12 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Και οι πέντε είναι με 1-1 και στις πέντε προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός και ισοφάρισε η ΑΕΚ. Οι τέσσερις από αυτές είναι στους τελευταίους 21 μήνες.

-2 νίκες μέσα στην Τούμπα είχε στην καριέρα του ο Γιούρι Λοντίγκιν, 1-0 στις 27 Ιανουαρίου 2013 με την Ξάνθη και 1-0 στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χθες έχασε με γκολ στις καθυστερήσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς