17.7 C
Athens

Στους 10 κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου ο Ζοσέ Σα σύμφωνα με το FourFourTwo!

Το πιο διάσημο ποδοσφαιρικό περιοδικό της Ευρώπης κατατάσσει τον πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού στη δεκάδα των κορυφαίων παγκοσμίως

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ζοσέ Σα άφησε τον Ολυμπιακό για τη Γουλβς, με την προοπτική να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρουί Πατρίσιο. Από αυτή τη σκάντζα οι Λύκοι βγήκαν κερδισμένοι κατά 4 εκ. ευρώ, αποκτώντας ταυτόχρονα έναν γκολκίπερ κατά πέντε χρόνια νεότερο και – τουλάχιστον – εξίσου ικανό με αυτόν που έφυγε!

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κάνει μια ομολογουμένως εντυπωσιακή παρθενική σεζόν στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και μετά τις διάφορες στατιστικές διακρίσεις, ήρθε το διάσημο αγγλικό περιοδικό FourFourTwo να τον συμπεριλάβει στη δεκάδα των κορυφαίων του κόσμου.

Σε μια λίστα που περιλαμβάνει τον Ντε Χέα, τον Νόιερ, τον Έντερσον, τον Άλισον, τον Ράσμντεϊλ και που έχει στο νο.1 τον Μεντί (αυτόν που αντικατέστησε στα πέναλτι του τελικού του Λιγκ Καπ ο γίγας Τούχελ για να βάλει τον Κέπα που έφαγε έντεκα σερί και στο τέλος έχασε και το δικό του!), το όνομα του Ζοσέ βρίσκεται στην 7η θέση. Ένας αριθμός που, χωρίς να το γνωρίζουν οι Άγγλοι συντάκτες προφανώς, έχει ιδιαίτερη σημειολογία μια και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πρώην ομάδα του. Αυτή που τον πήρε ουσιαστικά από τα… αζήτητα της Πόρτο με μόλις 2,5 εκ. ευρώ και που του έδωσε την ευκαιρία να πετάξει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τη λίστα του αγγλικού περιοδικού με τους 10 κορυφαίους γκολκίπερ του κόσμου αυτή τη στιγμή συμπληρώνουν τρεις εκπρόσωποι της La Liga: ο Ουνάι Σιμόν της Μπιλμπάο, ο Μπουνού της Σεβίλλης και ο Γιαν Όμπλακ της προβληματικής φέτος Ατλέτικο Μαδρίτης, γεγονός που έχει παρασύρει και τον Σλοβένο σε μια μετριότατη σεζόν μετά τα θαύματα των προηγούμενων ετών…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς