18.1 C
Athens

Παρί – Μπορντό 3-0: Νίκη σαν… ήττα που καθρεπτίζει τις λάθος επιλογές των Μέσι και Νεϊμάρ

Σε ένα «Παρκ Ντε Πρενς» που... έβραζε από οργή, το πρότζεκτ δισεκατομμυρίων του Αλ Κελαϊφί επισκιάστηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες - βρισιές των οπαδών της Παρί που με τον τρόπο τους έδειξαν στους Μέσι και Νεϊμάρ τον δρόμο της επιστροφής στη Βαρκελώνη

«Αχάριστη κι αλήτισσα, ένα Τσου Λου σου ζήτησα». Μέσα σε έναν, παραμορφωμένο αλλά με βάση τις συνθήκες άκρως επίκαιρο στίχο, καθρεπτίζονται τα τελευταία 11 χρόνια της Παρί, με τους οπαδούς των Παριζιάνων να αντιδρούν για τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρεάλ και να στέλνουν τους Μέσι και Νεϊμάρ «πακέτο» πίσω στην Μπαρτσελόνα!

Αυτό δεν το περίμενε κανείς στις αρχές της σεζόν, όταν όλοι κάναμε λόγο για αυτή που ήταν να γίνει η σπουδαιότερη ομάδα της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου, με βάση τα ονόματα που είχε μαζευτεί στο Παρίσι. Αλλά μέχρι και τα δισεκατομμύρια του Αλ Κελαϊφί έχουν ημερομηνία λήξης…

https://athlosnews.gr/chamos-stin-pari-opadoi-vrizoun-en-choro-ton-neimar-kai-apodokimazoun-ton-mesi/

Η ομάδα του επίσης ανεπιθύμητου Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μπορεί να επικράτησε άνετα με 3-0 της Μπορντό αφήνοντας πίσω τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρεάλ στο Champions League, αλλά μεταξύ μας, ποιος νοιάζεται; Επί της ουσίας η Παρί έχει εξασφαλίσει από τον Δεκέμβριο τον τίτλο στη Γαλλία και μεγάλος της στόχος, μετά από συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες, ήταν η κατάκτηση του Champions League.

Bέβαια, ο Καρίμ Μπενζεμά είχε αντίθετη άποψη και την περασμένη Τετάρτη «σκόρπισε» μέσα σε 17 λεπτά το πρότζεκτ δισεκατομμυρίων της Παρί και του Αλ Κελαϊφί, ο οποίος σήμερα είδε μπροστά στα μάτια του το μισό γήπεδο να τάσσεται κατά των μεγάλων αστεριών αλλά και της διοίκησης του συλλόγου, αφήνοντας εκτός του κάδρου των αποδοκιμασιών τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σύμφωνα με τη Marca έχει συμφωνήσει ήδη με τη Ρεάλ.

Τη στιγμή που η μπάλα κυλούσε στο χορτάρι του «ηλεκτρισμένου» Παρκ Ντε Πρενς, μερίδα οπαδών της Παρί έβριζε εν χορώ τον Νεϊμάρ αποκαλώντας τον μέχρι και «πο@@@@ας γιο», ενώ οι αποδοκιμασίες ήταν εξίσου έντονες και σε κάθε επαφή των Μέσι και Μαρκίνιος.

Ο τίτλος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Από την επιλογή του Νεϊμάρ να αφήσει το Καμπ Νου και την Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο του 2017 στην καλύτερη και πιο παραγωγική του περίοδο στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μέχρι το καλοκαιρινό κλάμα του Μέσι που δίχως να σκεφτεί καθαρά επέλεξε τη σίγουρη λύση των Παριζιάνων, όλα πήγαν λάθος.

Ο χρόνος -έστω κι αν ακόμα είναι νωρίς για τον Αργεντίνο- έδειξε το σκληρό του πρόσωπο και στους δύο, που φαίνεται ήδη να νοσταλγούν τα χρόνια στη Βαρκελώνη, εκεί όπου κανείς δεν τολμούσε να τους αποδοκιμάσει, ακόμα και πέρυσι που τα πάντα έμοιαζαν να καταρρέουν στους Καταλανούς.

Στα καθαρά αγωνιστικά, αν και ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτά, με σκόρερ τους Εμπαπέ, Νεϊμάρ (μέχρι κι εκεί αποδοκιμάστηκε) και Παρέδες η Παρί πήρε ένα τρίποντο – αντίδρασης μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό ξεφεύγοντας στο +15 από την δεύτερη Νις.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς