22.8 C
Athens

Πέτυχε τη… σέντρα κι έμεινε ο Βασιλειάδης!

Δεν παλεύεται η μονοεδρική της Ζακύνθου και «χαιρέτησε» ο Κοντονής

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς τον διατήρησε στο πόστο του κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η καταλυτική συμβολή του στην ομαλοποίηση της κατάστασης του ποδοσφαίρου ήταν αυτή που μέτρησε, ώστε ο Γιώργος Βασιλειάδης να διατηρηθεί στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή μετά τα τεράστια προβλήματα που αφορούσαν το Μακεδονικό και την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, ώστε να κλείσει το θέμα του ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μπήκε μπροστά κι έκλεισε το μέτωπο, καθώς το πρωτάθλημα άρχισε κανονικά σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο που Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν επιτυχίες στην Ευρώπη και ήθελαν οι παίκτες τους να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Το χρήμα από την ΕΡΤ έρευσε άφθονο στους τηλεοπτικά άστεγους, δεσμεύσεις για κάτι ανάλογο υπήρξαν στις ΠΑΕ της Football League και ως εκ τούτου η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Αντίθετα τον δρόμο της εξόδου είδε ο προκάτοχος του Γιώργου Βασιλειάδη, Σταύρος Κοντονής από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Προς αυτή την κατεύθυνση προφανώς κινήθηκε ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο για τα έργα και ημέρες του, αλλά και για το ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχει ξεγράψει τη μονοεδρική έδρα της Ζακύνθου, η οποία ήταν ανέφικτο να κερδηθεί απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει στη Βουλή τον πολυσυζητημένο αθλητικό νόμο. Παράλληλα οι παράγοντες του ποδοσφαίρου εφησύχασαν, καθώς θα μπορούσε ένα άλλο πρόσωπο να διαφοροποιήσει τις υποσχέσεις του απέναντί τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς