23.3 C
Athens

Ματίγια στη Marca: «Δεν το πιστεύαμε ότι θα έρθει ο Μπούργος, πλέον είμαστε ικανοί για τα πάντα»

Στην έλευση του Χερμάν Μπούργος και στο γεγονός ότι αυτή έφερε ανακούφιση και καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του Άρη αναφέρθηκε ο Χαβιέρ Ματίγια σε συνέντευξή του στην ισπανική Marca.

Ο εκ των αρχηγών του Άρη δήλωσε πως η έλευση Μπούργος προκάλεσε εντύπωση στους πάντες μέσα στην ομάδα, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το όνομα θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως πλέον οι Κίτρινοι είναι ικανοί για τα πάντα, μέχρι και την δεύτερη θέση στην οποία επί της παρούσης βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 8 βαθμούς παραπάνω.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματίγια:

«Η υπογραφή του ήταν έκπληξη. Ο κόσμος τον γνώριζε για την καριέρα του ως τερματοφύλακας και για τον χρόνο του ως βοηθός του Σιμεόνε. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Αναρωτηθήκαμε Θα έρθει πραγματικά; Πρόκειται να έρθει πραγματικά; Η ομάδα είχε πέσει και η υπογραφή του ήταν μια ανακούφιση. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα, ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε. Μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθησή μας».

Στην ερώτηση για το τι νέο έχει φέρει στην ομάδα, ο Ματίγια τόνισε: «Έχει φέρει νέα πράγματα. Η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία μας εξέπληξε γιατί δεν μοιάζει με το στυλ των τελευταίων ετών στην Ατλέτικο. Του αρέσει να παίζει, να κρατά μπάλα και να κυριαρχεί. Εν ολίγοις να είναι πρωταγωνιστής και αυτό εκτιμάται».

Για το νέο στόχο στη σεζόν μετά την έλευση Μπούργος, είπε: «Αυτό που θα ξεχώριζα περισσότερο είναι η ένταση που μας έδωσε. Βγήκαμε πολύ πιο συνδεδεμένοι. Δίνουμε το 1000%. Μπορείς να πεις ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έντονος και φροντίζει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι μια αντανάκλαση αυτού που μας ζητά: κραυγές, ενδείξεις…» ενώ μίλησε και για τον άνθρωπο Χερμάν: «Είναι πολύ δεμένος. Νοιάζεται πολύ για τον παίκτη και σε ενθαρρύνει σε κάθε λάθος».

Για τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, τόνισε: «Είμαι εδώ σχεδόν τέσσερα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που νικήσαμε τον Ολυμπιακό και μάλιστα, ανατρέψαμε και το σκορ. Τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι απίστευτα. Δεν είχαμε δει τέτοια ατμόσφαιρα από την πανδημία. Ήταν θεαματική! Είμαστε σε καλή δυναμική και νιώθουμε ικανοί για τα πάντα. Ο στόχος είναι να εισέλθουμε στην Ευρώπη, αλλά ο καθορισμός ορίων είναι για τους «φτωχούς». Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς