15 C
Athens

ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να χτίζει τον μύθο του, έγραψε ιστορία στη νίκη των Σπερς ο Πόποβιτς (vid)

Ήταν η βραδιά των ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Γκρεγκ Πόποβιτς αυτή που αφήσαμε πίσω μας στο NBA.

Από τη μία ο «Βασιλιάς» πάτησε ξανά πάνω στον αξεπέραστο μύθο πετυχαίνοντας πάλι περισσότερους πόντους από την ηλικία του (50π.) και από την άλλη ο σπουδαίος Γκρεγκ Πόποβιτς που έγινε ο πρώτος προπονητής σε νίκες στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη. Αμφότεροι σπουδαίοι στο είδος τους, ανήκουν δικαιωματικά στην ελίτ του αθλήματος διαχρονικά!

Ναι, αν δεν το καταλάβατε με την πρώτη ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε ξανά 50 πόντους σε μία αδιανόητη εμφάνιση κατά των Ουίζαρντς στο Λ.Α., οδηγώντας τους Λέικερς σε μία σημαντική νίκη με 122-109.

ΤΟ ONE MAN SHOW ΤΟΥ ΤΖΕΪΜΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ

Ο 37χρονος ΛεΜπρόν είχε 18/25 σουτ απέναντι και στον πρώην συμπαίκτη του, Κάιλ Κούζμα, σημείωσε 6/9 τρίποντα και 8/8 βολές, παίζοντας μόλις 36 λεπτά.

Στην τέταρτη περίοδο έβαλε 14 πόντους για να κρατήσει και σφραγίσει τη νίκη των Λέικερς με ένα τρίποντο με το οποίο έφτασε τους 50.

Στο άλλο ματς που μας έμεινε, όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, όσο για το ρεκόρ του μυθικού Πόποβιτς, οι Σπερς νίκησαν με 104-102 τους Τζαζ στο Σαν Αντόνιο χαρίζοντας στον προπονητή τους, τον τεράστιο “Ποπ”, τη νίκη με υπ’ αριθμόν 1.336 με την οποία ξεπέρασε τον Ντον Νέλσον κι έγινε αυτός ο πρώτος όλων των εποχών σε νίκες στην κανονική περίοδο!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς