27.5 C
Athens

Βαριά καμπάνα της ουκρανικής ομοσπονδίας στον Τιμοστσούκ, προσφεύγει στο CAS η Ζενίτ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ανατόλι Τιμοστσούκ, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη Ζενίτ και δεν έχει τοποθετηθεί για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και ενώ παράλληλα κατηγορείται πως είναι πράκτορας του ρώσικου κράτους.

Στον 42χρονο επιβλήθηκε στέρηση της άδειας προπονητή, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του υπέβαλε αίτημα στο ουκρανικό κράτος να του αφαιρεθούν όλα τα κρατικά βραβεία και οι τιμητικοί τίτλοι, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος διατηρεί στάση σιωπής αλλά όχι και η Ζενίτ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση υπεράσπισης του γεννηθέντα στο Λουτσκ της Ουκρανίας και μάλιστα ζήτησε το ποδόσφαιρο να μείνει μακριά από την πολιτική, υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα προσφύγει στο CAS.


Η ανακοίνωση της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:
«Έχοντας εξετάσει τη προσφυγή της Επιτροπής Δεοντολογίας και Δίκαιου παιχνιδιού, σχετικά με τον Ανατόλι Τιμοστσούκ, η Επιτροπή Ελέγχου και Πειθαρχικής Επιτροπής της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

– Να στερήσει από τον Τιμοστσούκ την άδεια προπονητή του επιπέδου Pro που εκδίδεται από το Κέντρο Αδειών UAF.

– Να δώσει εντολή στην διοίκηση της UAF να ζητήσει από τις δημόσιες αρχές να στερήσουν την Τιμοστσούκ από όλα τα κρατικά βραβεία και τους τιμητικούς τίτλους.

– Να του στερήσει όλους τους τίτλους, τα πρωταθλήματα, τα Κύπελλα, και το Σούπερ Καπ Ουκρανίας.

– Να αποκλειστεί από το επίσημο μητρώο παικτών των εθνικών ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας.

– Να του απαγορεύσει να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας εφ’ όρου ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση σχετικά, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του με τον σύλλογο των επιτιθέμενων».

Η ανακοίνωση της Ζενίτ: «Ο Ανατόλι Τιμοστσούκ είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας που έχει μια ευσυνείδητη στάση απέναντι σε κάθε χώρα όπου έπαιξε ως αθλητής και εργάστηκε ως προπονητής. Η εμπιστοσύνη στα προπονητικά του προσόντα είναι αδιαμφισβήτητη. Το ίδιο ισχύει και για τις ανθρώπινες ιδιότητές του.

Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν λαμβάνονται υπόψη και αποτελούν χειρονομία πολιτικής χειραγώγησης. Θέλουμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει εκτός πολιτικής και να μην είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Η Ζενίτ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προπονητή της στο CAS».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς