20.5 C
Athens

Τσαβούσογλου για «8»: Ο Τσίπρας μπορούσε να τους δώσει, δεν τον άφησε η Δύση

Πιστεύω στην ειλικρίνεια του Ελληνα πρωθυπουργού, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν περίμενε τέτοια απόφαση από την Ελλάδα

Για πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην δώσει τους 8 αξιωματικούς στην Τουρκία, έκανε λόγο σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα ή χώρες, υποστήριξε πως παρόλο που πιστεύει στην ειλικρίνεια του Ελληνα πρωθυπουργού, δεν περίμενε τέτοια απόφαση από την Ελλάδα, είπε σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT Haber.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά, ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς, δεν τους έδωσαν. Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς