18.8 C
Athens

Μπλοκαρισμένες οι καταθέσεις 5.000.000 δολαρίων του Μιρτσέα Λουτσέσκου σε τράπεζες της Ουκρανίας

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κατάφερε να φύγει από την πρώτη εβδομάδα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και βρίσκεται στο Βουκουρέστι όπου περιμένει να δει πότε θα εκτονωθεί η κατάσταση και θα βρεθεί μια διπλωματική λύση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με Μέσο στη Ρουμανία, ο πολύπειρος κόουτς της Ντιναμό Κιέβου και πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις καταθέσεις του σε ουκρανικές τράπεζες. Λόγω της κατάστασης στη χώρα, ο 76χρονος δεν μπορεί να τραβήξει τα χρήματα που έχει στους λογαριασμούς του και ανέρχονται – σύμφωνα με την ίδια πηγή – στα 5.000.000 δολάρια.

Ο Μιρτσέα φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ντιναμό, Ιγκόρ Σόυρκις, να μεσολαβήσει για να μπορεί να τραβήξει τα χρήματα σε τράπεζα της Ρουμανίας. Ο Σούρκις είναι ένας από τους ισχυρούς επιχειρηματίες στη χώρα του και φέρεται να υποσχέθηκε στον Ρουμάνο πως θα μεσολαβήσει για να βρει λύση.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του πολέμου, η ουκρανική κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμό στις αναλήψεις μετρητών από τράπεζες με αποτέλεσμα καθένας να έχει δικαίωμα να τραβήξει μέχρι 500.000 αμερικάνικα δολάρια σε διάστημα ενός έτους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς